Wpis z mikrobloga

Mirki drogie z #grafikakomputerowa janusz Corela here, z corela korzystam bardzo rzadko i słabo go znam, ale czasem muszę. Pomóżcie z ogarnięciem głupiej sprawy, która mnie do białej gorączki doprowadza:

Mianowicie, mój corel uparcie drukuje na odwrocie kartki. Drukarkę mam z drukiem dwustronnym i wydruk czegokolwiek z corela (i tylko z corela, nigdzie indziej problem nie występuje) wygląda tak, że wciąga kartkę, wysuwa ją na tacę odbiorczą, wciąga z powrotem i drukuje na jej odwrocie. Zwłaszcza, gdy robię wydruk na folii samoprzylepnej, bądź na "ładnym" (i rzecz jasna jednostronnie ładnym) papierze, bywa to irytujące, szczególnie, gdy zapomnę o wetknięciu papieru odwrotnie, niż powinienem.
Grafika, któą drukuję jest zdecydowanie jednostronna, mogę na gołym dokumencie z polem roboczym 10x10cm narysować kółko, puścić drukowanie z domyślnymi ustawieniami, a i tak wydrukuje się na odwrocie kartki. Czemu, u licha?

Poniżej zrzut moich ustawień (tych, które wydają mi się istotne), problemy raportowane na ostatniej zakładce dotyczą palety barw, chyba nic związanego. Żeby było ciekawiej, gdy kliknę "podgląd wydruku", z mojego jednostronicowego wydruku robią się już tutaj dwie strony, ale projekt jest na pierwszej, druga jest pusta. Drukarka więc drukuje to jakby w odwrotnej kolejności, najpierw tą pustą.
Jarek_P - Mirki drogie z #grafikakomputerowa janusz Corela here, z corela korzystam b...

źródło: comment_1624442492QIxoLw5ePDJqmU4s8v8ejx.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach