Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@pieknykwiatuszek: To zależy jak w tym wyglądasz. Różnych gości widziałem na weselach. Jeden wygląda fatalnie w najlepszym garniturze, drugi wygląda genialnie w lnianych spodniach, koszuli i boso (autentyk, fakt że podjechał najbardziej wyczesaną wersją Tesli pod lokal tylko dodał smaczku). Jeżeli czujesz się w tym dobrze i dobrze wyglądasz to ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@pieknykwiatuszek: pasuje :) ostatnio byłam na weselu i parę mężczyzn w ten sposób się właśnie ubrało. Fajnie się wyróżniali na tle kilkudziesięciu pozostałych facetów ubranych niemalże identycznie. Jest 2021 rok i nie ma potrzeby sztywno trzymać się "etykiety" nałożonej x lat temu, tym bardziej jeśli jest się gościem
  • Odpowiedz
@pieknykwiatuszek nie zapomnij muchy, jako kelner musisz być dobrze widoczny
P.s. nie wypada
Sam lubię luźne podejście ale k---a są okazje że trzeba się spiąć, kiedyś w jakimś bravo przeczytałem fajny tekst w stylu na okazje nie zakładaj tego, czego nie założyłby Twój dziadek i ma to sens.
  • Odpowiedz
@pieknykwiatuszek: nie chodzi o to, czy wypada, ale czy takie połączenie generalnie jest ok. U mnie, szczerze mówiąc, wzbudza śmiech i podobną reakcję obserwuję u większości ludzi. Ale części osób taka stylówa się podoba. Obserwuje się ją jednak głównie u pakerów, gogusiów oraz wypacykowanych solarmenów (no offence, just sayin' ;)).
Na weselach zdarza się taki ubiór u mężczyzn, ale jest to zdecydowana mniejszość.
Finalnie, jest to kwestia gustu i Twojej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 30
@pieknykwiatuszek: nie wiem czy to bait ale w razie czegoś. Do takich butow nosi sie skarpetki za kostkę. Chcesz bez, to wybierasz mokasyny. Spodnie też za krótkie, wygladasz jakbys pożyczył je od młodszego brata i zapomniał skarpet z szuflady.
  • Odpowiedz