Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie, nie róbcie dzieci jeżeli nie będzie was stać na zapewnienie mu podstawowych potrzeb do których należą:
- oddzielny pokój
- własny komputer
- ubrania przez które nie będzie wyśmiewany przez rówieśników
- smartfon
- płatne zajęcia pozalekcyjne umożliwiające mu rozwój
- kurs na prawo jazdy
- nie starszy niż 5 letni samochód segmentu B lub C na osiemnastkę
- utrzymywanie go w czasie studiów
- 50% wkładu własnego do co najmniej 70m2 mieszkania w mieście wojewódzkim

Jeżeli nie stać was na powyższe minimum to proszę was odpuścicie płodzenie potomka i nie skazujcie kolejnego istnienia na tyranie jak robak od 16 roku życia a następnie zadłużanie się i nabijanie kabzy bankom przez 30 lat.

#demografia #takaprawda #bekazpisu #rodzina #dzieci #rodzice #bieda
  • 126
Wszystko fajnie, tylko dwudziestokilkulatek na studiach żeby się zesrał nie dostanie kredytu a po studiach będzie zarabiał przez kilka lat jakieś grosze dopóki nie nabierze doświadczenia. Nawet jak dostanie kredyt na dwa pokoje to do 30-ki będzie finansowo słabo.

Ja z drugiej strony dostałem mieszkanie od rodziców - dzięki temu w młodości stać mnie było na dużo więcej, w wieku 26 lat było mnie na luzie stać na pierwsze dziecko i teraz
Napisałeś ogólnie że bez tych rzeczy sobie radzili więć według ciebie bez komputera też.

@marcinpodlas8: to się nie zrozumieliśmy, chodziło mi że bez tego pakietu, a nie że bez żadnej z tych rzeczy.
Wiadomo że przyjemnie by było urodzić się w elicie i mieć wszystko zapewnione, ale trzeba mieć świadomość, że to nie jest konieczność żeby sobie poradzić w życiu. zdecydowana większość ludzi na tym świecie nawet nie będzie blisko żeby
@GienekZFabrykiOkienek: Ja nie twierdzę, ze to jest złe albo niepotrzebne - na pewno własne mieszkanie i samochód to ogromne ułatwienie w życiu, natomiast OP żąda od ludzi żeby nawet nie zaczynali się rozmnażać, gdy nie mają przynajmniej miliona (własny dom + kasa na mieszkanie dla dziecka) na koncie. Przez to normalni, pracowici, dobrzy ludzie, którzy zaczynali od zera, są według niego zobligowani żeby całe swoje życie żyć bez dziecka, bo nie
@marcinpodlas8: kupujesz dziecku smartphona zeby nie byl wysmiewany? to jest to cos co nazywam patologia a ty normalnoscia. moje dziecko swietnie sie bawi bez telefonu podczas gdy inne dzieci spedzaja dlugie godziny na telefonie. ja #!$%@?, az mnie zmrozilo podejscie zeby nie bylo wysmiewane. ucz drugiego czlowieka, ze musi robic pewne rzeczy zeby wpasowac sie w konwencje… ehhh szkoda strzepic ryja.
podejscie zeby nie bylo wysmiewane. ucz drugiego czlowieka, ze musi robic pewne rzeczy zeby wpasowac sie w konwencje… ehhh szkoda strzepic ryja.

@nobrain: Poczytaj trochę o konsekwencjach psychicznych bycia gnębionym przez rówieśników. Może ci się troche rozjaśni w boomerskiej makówce.
Chyba kpisz w tym punkcie albo jesteś nierobem

@Wsciekle_piesci_meza: Kolejny odpad z robolskiej rodziny. To że rodzice utrzymują swoje dziecko w czasie edukacji jest NOR-MAL-NE. Przykro mi że pochodzisz z patologii.

@marcinpodlas8: nie znasz mojej rodziny więc nie masz prawa się wypowiadać w tym temacie. ŻĄDANIE pieniędzy od rodziców kiedy jesteś zdolny do pracy w czasie studiów to skandal. I żadne studia nie są wytlumaczeniem bo pracowałem z ludźmi z