Wpis z mikrobloga

Pamiętajcie, nie róbcie dzieci jeżeli nie będzie was stać na zapewnienie mu podstawowych potrzeb do których należą:
- oddzielny pokój
- własny komputer
- ubrania przez które nie będzie wyśmiewany przez rówieśników
- smartfon
- płatne zajęcia pozalekcyjne umożliwiające mu rozwój
- kurs na prawo jazdy
- nie starszy niż 5 letni samochód segmentu B lub C na osiemnastkę
- utrzymywanie go w czasie studiów
- 50% wkładu własnego do co najmniej 70m2 mieszkania w mieście wojewódzkim

Jeżeli nie stać was na powyższe minimum to proszę was odpuścicie płodzenie potomka i nie skazujcie kolejnego istnienia na tyranie jak robak od 16 roku życia a następnie zadłużanie się i nabijanie kabzy bankom przez 30 lat.

#demografia #takaprawda #bekazpisu #rodzina #dzieci #rodzice #bieda
  • 126
  • Odpowiedz
@marcinpodlas8: ja rozumiem, ze ktos dostaje mieszkania od rodzicow, ale nie mozna tego nazwac standardem. Dlatego mysle, ze te wymagania mozna o ten 1 punkt obnizyc do posiadania dziecka
  • Odpowiedz
ja rozumiem, ze ktos dostaje mieszkania od rodzicow, ale nie mozna tego nazwac standardem. Dlatego mysle, ze te wymagania mozna o ten 1 punkt obnizyc do posiadania dziecka

@nammah: moge obniżyć to 30% ale to już skrajne minimum powinno być
  • Odpowiedz
to dużo świadczy o tobie że piszesz jakieś farmazony na wykopie tylko po to żeby dostać dużo powiadomień

@EugeniuszGeniusz: nie wiesz w jakim celu napisałem ten wpis więc o niczym nie świadczy. Natomiast to że uważasz to za farmazon dużo o tobie mówi.
  • Odpowiedz
czyli typowe "MNIE SIE NALEŻY, PROSZĘ MNIE DAĆ CO MI SIĘ NALEŻY". Nawet mi ciebie OPie nie żal jak żeś taki roszczeniowy nierób

@lizakoo: Czyli typowe "zróbmy sobie gówniaka, a jak pambuk dał dziecko to da i na dziecko". Nawet mi ciebie nie żal typie żeś taki bezmyślny dzieciorób.
  • Odpowiedz