Aktywne Wpisy
wedkarzyk +12
Mirasy, problem mam i jednocześnie pytanie. Żona popsuła klapkę od szuflady w lodówce. Pękł uchwyt na którym trzyma się ta klapka. Ma ktoś jakiś pomysł jak można to SKUTECZNIE skleić? Będę wdzięczny za rady. #kiciochpyta #majsterkowanie
#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
Będąc na B2B zazdroszcze ludziom na UoP
Oni jutro mają wolne, a ja na b2b musze z---------ć 8h albo brać darmowy dzień wolny. Standard na b2b to nakaz pracy w polskie święta a jak chcesz to bierz darmowy urlop :/
- Jesteś bohaterem ratującym świat? To znajdź mi 1000 tych niebieskich kwiatków. Są bardzo rzadkie. I nie pomyl ich z turkusowym, bo zniszczą niebieskie i będziesz musiał zbierać od nowa.
- No weź, naprawdę musisz polizać te 3 kamienie, które znajdują się na skrajnych końcach mapy (gdzie oczywiście nie ma fast travel). Inaczej nie dam ci klucza do tych drzwi obok, których dziwnym trafem, jako jedynych w grze, nie możesz otworzyć wytrychem
- Co? Wojna? Wybuchy? Pociski nam latają nam głową? Lepiej opowiem ci 15min historię o tym, jak mój brat srał, a potem już nie. Oczywiście NIE MOŻNA JEJ POMINĄĆ
- Idziesz sobie korytarzem, a tu nagle jeb, zarywa się podłoga. Czemu akurat przed tobą? Tyle lat tu jest, pod nikim się nie zarwała, ale akurat przed tobą musiała. Jak to przejść? A no akurat tak się zarwała, że został mały fragment przy ścianie. Bohater się przykleja do niej i krok po kroku pokonuje przepaść. Nawet nie musisz balansować. Przejście dziury zajmuje mu minutę. Gdyby się nie zarwała, przebiegłbyś ten fragment w 3 sekundy.
Mam wrażenie, że gry kiedyś były bardziej skondensowane. Musiały się zmieścić na dyskietkach/płytach, więc nie było miejsca na takie gówna. Teraz może mieć 200gb z czego połowa to gówniane, nieprzewijalne cutscenki. Ty chcesz pograć, a siedzisz przed ekranem i oglądasz jak bohater myje zęby.
#takaprawda #gry #ps5 #xbox #pcmasterrace
Rozciąganie akcji w grach przypomina mi lanie wody w nadmiernych opisach książki.
Znudziły mnie gry typu MMO, w które niegdyś zagrywałem się niemiłosiernie. Nie mam na nie czasu.
Ale za to zacząłem grać w gry storytelling, przygodowe, momentami interaktywne filmy. I zwykle wybieram gry krótkie. Jak gra ma 17 godzin gameplayu to akurat
@ZieloneKoloTramwaja: Tak bardzo prawda, gram właśnie w Dragon Age: Inkwizycja xD
@Vader-Poland: Zawsze lubiłem długie gry i np. taki Wiesiek 3 był rewelacyjny a żeby go przejść trzeba było poświęcić sporo czasu, ale gra się po prostu nie
Trzeba się zwrócić bardziej w stronę gier indie bo tam teraz powstaje najlepszy gameplay. Gry AAA mają być spektakularne, filmowe, wypełnione pobocznymi aktywnościami do takiego stopnia, że aż trzeszczą i mają cię utrzymać przez tyle czasu żeby chciało ci się kupować jakieś pierdołowate skórki z item shopu.
@ZieloneKoloTramwaja wydaje mi się, że to nie problem gier w ogóle, tylko tego w co ty grasz. Mnie przykładowo nie rajcuje już granie solo jak kiedyś, za to w multiplayer na mikrofonie to chętnie pogram i kilka godzin jak mam czas.
Wydaje mi się, że DA:I to była taka gra, która stała "w rozkroku". Z jednej strony fabuła i relacje z towarzyszami były całkiem niezłe. Sporo pobocznych questów i lokacji potrafiło zaciekawić. Walki ze smokami chyba najlepsze jakie widziałem kiedykolwiek. Problem w tym, że wszystkiego było jakieś 25% za dużo. Te fetchquesty, które postały po linii najmniejszego oporu można było
@ZieloneKoloTramwaja: przecież taki morrowind z 2002 opierał się w dużej mierze na takich zadaniach, oblivion i skyrim też. Ba jak dobrze pamiętam z filmków bo mi się nie chciało grać to wcześniejsze eldersy też.
@ZieloneKoloTramwaja: często się pojawia i widać w tym te same motywy. Tak w dużym uproszczeniu dwa główne punkty, które się wybijają:
- narzekanie, że gry takie jak Assasiny, Far Craje, Just Cause itp. nudzą,
- dość wąskie horyzonty gierkowe, omijanie gier z Playstation
Fakt. O wiele lepiej by to grało gdyby dało się je znaleźć od razu, a czaszka by tylko pomagała skanować teren.
A i jak juz ktos dobrze zauwazyl, narzekaja Ci co nie chce im sie nic sprawdzac tylko graja w to co popularne. Ten sam typ czlowieka bedzie narzekal, ze kiedys robilo sie dobre filmy, muzyke, a dzisiaj to sam syf