Wpis z mikrobloga

Lody z czarnego bzu - zeszłoroczny zbiór z dzialki. Genialne, aż mnie dziwi że nie jest to popularny smak. Na matitolu więc #keto Wstepnie liczyłem wegle i wychodzi ~5/100ml z uzyciem maltodeksryny. Bez cukru może być sporo mniej ale wtedy konsystencja gorsza. Jak kogoś bardzo interesuje to mogę później policzyć dokładniej makro.
#gotujzmirkosoft #gotujzwykopem #lowcarb
Pobierz
źródło: comment_16238674938afvOIbFlN2cTyc6VZyTwj.jpg
  • 7
@tyqp: @chixi: macie link do excela z makro które można Sobie edytować + podstawowe przepisy + jakieś moje pomysły na kolejne smaki: https://1drv.ms/x/s!AneB66L-qaqPk0-Ks2JMcrHWYc-Y?e=N4SYXc

Zakładam że jeszcze dopracuję przepis, to dopiero moja czwarta porcja. Ale już jest nieźle. Zamiast maltodekstryny można użyć dowolnego monocukru, np. cukier inwertowany który można zrobić samemu z sacharozy, glukozy, fruktozy, pewnie miód też by się sprawdził. W dobrych przepisach jest też mleko w proszku ale podobno