Aktywne Wpisy
senes +81
Single +/- 30 letni, jak wyglądają wasze poszukiwania, szukacie w ogóle? Jestem po dwóch dłuższych związkach, w tym roku spotykałam się z nowym chłopakiem ale też nic nie wyszło. Teraz już nie chce mi się randkować, poznawać, też tak macie? Takie wypalenie? Że chciałabym kogoś kto tak samo chce się ustatkować, ułożyć sobie życie, z kim można od razu bo ma tak samo. A nie jest ciągle niegotowy. Trochę jak w tym

Marvel7 +60

Mam diva który wygląda tak:
div1
text1
*text2*
I potrzebuję samego text1. Text2 ma zostać pominięty.
Spróbowałem tego:
driver.find_elements_by_xpath("//a[@class='box']/div[2]//*[not(@i)]")To działa na odwrót, wyrzuca tylko text2 z tagu *#programowanie*
Komentarz usunięty przez autora
Celem jest dodanie każdego tytuły gry do listy, ale kategoria się też jest w divie i chcę ją (tag *) usunąć już na etapie szukania szukania xpath*
Jak kilka lat temu potrzebowałem czegoś podobnego to skończyło się na pobranie tekstu elementu i wyrzuceniu z niego tekstu dziecka. Nie znalazłem w sieci lepszego rozwiązania.
Z drugiej strony u Ciebie takie rozwiazanie jest łatwe do implementacji, bo masz stałą strukturę.
foo = {xpath}.text()
foo.rstrip({xpathDoKategorii})
A na etapie samego xpatha? Próbowales stad:
https://stackoverflow.com/questions/49129305/xpath-exclude-text-from-child-element
W momencie jak mi wyjasniłeś czego potrzebujesz to w ogóle nie przeskoczyło mi w głowie, że powinieneś użyć scrappiego czy beautiful soap zamiast Selenium. Wybacz.
Sam piszę testy automatyczne i tak mi ustawiłeś kontekst Twojego pytania, ze nie wyjrzalem poza niego.
Tak, oczywiście obecne podejście jest dużo lepsze niż korzystanie z Selenium.