Aktywne Wpisy

uniwerstal +1904

zaltar +135
#sebcel to musi być eksperyment społeczny, Grażyna Żarko 2.0. Nie ma szans, żeby powstał tak doskonały byt, łączący ze sobą ego Lecha Wałęsy ze skondensowanym efektem Dunninga-Krugera
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm

Robactwo polskie jak widzi miejsce to musi wyprzedzić, inaczej się udusi.
#motoryzacja #bekazpodludzi #prawojazdy
źródło: comment_1623741682j30pm1zWGA2rJb2HVY6VKv.jpg
Pobierz@rzeznia22: Podobna fobia co jazda skrajnie prawym pasem. Trzeba srodkowym bo prawy jest dla tirow i frajerow xD
Robactwo polskie jak widzi miejsce to musi wyprzedzić, inaczej się udusi.
#motoryzacja #bekazpodludzi #prawojazdy
Przyznam się bez bicia, że sam tak robiłem na szczęście do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć, na szczęście jeśli chodzi o ten
Komentarz usunięty przez autora
A po drugie to jak kogoś poprawiasz to wypadałoby podać jakieś źródło. Gdzie niby "wyprzedzanie na trzeciego" jest zdefiniowane?
Po trzecie przynajmniej na tej stronie https://mojafirma.infor.pl/moto/prawo-na-drodze/manewry/4670043,Wyprzedzanie-na-trzeciego-Co-na-to-przepisy.html się z tobą nie zgadzają.
O c--j, jaki kij w dupie (ʘ‿ʘ)
@gatineau:
A wystarczyło w googlu zjechać odrobinę niżej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_1623825562Cw5MW683isiaazJnKFg4FE.jpg
PobierzPojęcie wyprzedzania na trzeciego zaczęło dotyczyć innej sytuacji, kiedy podczas manewru wyprzedzania, pojazd wyprzedzający mija się z pojazdem jadącym z naprzeciwka, często wymuszając jego zjazd na pobocze.
Tak więc mój wariant był pierwszy. Twój wariant dopiero później został tak nazywany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MaveSoushin: Kolejny :(
Zobacz na co odpisuję - mowa o jeżdżeniu wolniej z powodu oszczędności paliwa.
@Qraape: Nie chodzi o kija w dupie. To serio brzmi jakby ktoś chciał cię obrazić.
@Qraape: z czego jasno wynika że w tej chwili oba są poprawne więc poprawianie kogoś kto używa któregokolwiek z nich jest bez sensu
Nie, po prostu masa ludzi ma w głowie lata 2000, 90 i starsze, jak ludzie, żeby rozpocząć z kimś awanturę potrafili zaczynać w taki sposób: Eeee, kolego/synku/miśku, nie będziemy tak rozmawiać, dawaj na ring.
@Qraape: szukam jakiś materiałów na to ale nie mogę znaleźć, może to w sumie jakiś regionalizm i jest ok tam skąd pochodzisz, ale na pewno nie tam skąd ja pochodzę. Nie chodzi o samo "kolego" bo jak napiszę np. "jak kolega wyżej napisał, jest to obraźliwe" to wszystko jest ok.
Ale chodzi konkretnie od zaczynanie zdania w ten sposób, taki niby formalny ale nie dobrany do okoliczności, bezpośredni i
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wybaczenie mi użycia słów, które mogły zostać uznane za obraźliwe.
Z wyrazami szacunku,
Qraape