Aktywne Wpisy

Zoyav +31
może i jestem #atencyjnyrozowypasek, ale gdzieś muszę się wyżalić, a gdzie jak nie na wykopie?
rok temu tego dnia płakałam (dosłownie) że szczęścia, dzisiaj płaczę ze smutku
(link do wpisu sprzed roku)
byłam debilem, że w tym roku razem z innymi osobami w pracy dokładałam się do durnych prezentów urodzinowych typu wódka bols + czekoladki (dla dwóch osób w marcu i dla jednej w lipcu), do tego jeszcze dla
rok temu tego dnia płakałam (dosłownie) że szczęścia, dzisiaj płaczę ze smutku
(link do wpisu sprzed roku)
byłam debilem, że w tym roku razem z innymi osobami w pracy dokładałam się do durnych prezentów urodzinowych typu wódka bols + czekoladki (dla dwóch osób w marcu i dla jednej w lipcu), do tego jeszcze dla

dwa__fartuchy +43
Kiedy od początku miesiąca musisz powtarzać matkom, że wypisanie strepsilsu na recepcie nie sprawi, że dziecko dostanie go za darmo, to pozostaje jedynie się uśmiechnąć (。◕‿‿◕。)
A jeszcze od jutra zmiany w realizacji recept - zapomnijcie o wykupieniu zapasu na dłużej niż 4 miesiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dwafartuchywaptece #medycyna #zdrowie #lekarz #apteka #farmacja #prawo #polska
A jeszcze od jutra zmiany w realizacji recept - zapomnijcie o wykupieniu zapasu na dłużej niż 4 miesiące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dwafartuchywaptece #medycyna #zdrowie #lekarz #apteka #farmacja #prawo #polska

Potrzebuje skrocony akt urodzenia, skladam wniosek elektroniczny. (koszt 22 zl, bo to przeciez system sam nie wypluje, tylko jakis urzednik musi to tam zrobic). Ok, klikam, a tam zaloguj sie przez:
- epuap,
- mojeID,
- podpis kwalifikowany.
Dobra, biore epuap, potwierdz kodem sms, a ten nie przychodzi. (wczesniej przychodzily jak czasami kiorzystalem)
Dobra, biore mojeID, dziala, potwierdzam w apce banku.
Wypelniam wniosek, a na koncu podpisz:
- przez epuap,
- podpis kwalifikowany.
Dobra, bramka nr 1 - potwierdz kod sms, a ten znow nie przychodzi (sprawdzilem i nr aktualny).
Dobra bramka nr 2 - podpis kwalifikowany - potrzebujesz specjalna apke i e-dowod.
Ehh, czy oni naprawde nie moga zrobic 1 systemu do tak prostych rzeczy.
Jeszcze dygresja. Potrzebuje zaswiadczenie o niekaralnosci - zaloz konto w e-KRK, bo po co komu jeden system od .gov.pl.
Dobra, zakladam wypelniam, zeby na koncu dowiedziec sie, ze:
I tak to sie zyje, ze i tak trzeba pojechac do urzedu, ktory w covidzie praktycznie nie funkcjonuje.
#zalesie #polska #polityka