Aktywne Wpisy
DrCieplak +84
Chcę wam tylko powiedzieć właściciele #psy że nie każdy uważa waszego pieska za atrakcje. Że są ludzie których obrzydza hałaśliwy i zjadający gówna pies w pociągu albo w hotelu. Że są ludzie dla których obecność psa w restauracji albo nawet ogródku restauracyjnym psuje cały dobry nastrój. Jeśli myślicie że wasze pieski są takie fajne a wy sami powszechnie budzicie sympatię to jesteście w błędzie. #psiarze I taguję #

Kempes +71
źródło: temp_file5230377509417421158
Pobierz

#heheszki #pracbaza
źródło: comment_1623223024rCuR8uprAR7UtjX7bMOsxs.jpg
PobierzJedna z lepszych opcji to chyba Beskid Żywiecki. W tym roku jadę do Korbielowa, gdzie byłem już dwa lata temu i mogę polecić. Dojazd samochodem dobry, a bardzo zaciszne miejsce, szlaki na Pilsko, więc fajna baza wypadowa. Mając samochód można podjechać w inne miejsca bardzo szybko, chociażby do Żywca czy do Międzybrodzia. Można też podjechać do innych miejscowości w Beskidzie, żeby wejść na inne szlaki.
Oczywiście to wakacje dla osób, które chcą spędzić je aktywnie, chodząc po szlakach, a nie spędzając czas na obiadach w knajpkach i łażeniu po czymś w rodzaju Krupówek. Mnie takie wakacje odpowiadają, więc miejsce dla mnie jest super. Ale wynajmując pokój z balkonem też można sobie posiedzieć i porelaksować się, pensjonaty i domki mają zazwyczaj jakieś miejsce do grillowania na podwórku, więc tak też można wieczór spędzić.
Co do bazy, no to właśnie małe pensjonaty, prywatne kwatery, raczej bez dużych resortów czy hoteli. Mam wrażenie, że to miejscówka bardziej zimowa niż letnia, może dlatego w sezonie wakacyjnym jest tam tak spokojnie. W przypadku jedzenia albo bazujemy na tym, co oferuje kwatera (jeśli oferuje), ogarniamy sami, albo są dwie czy trzy lokalne knajpki (przynajmniej dwa lata temu tak było). W jednej z nich jadłem prawie codziennie ostatnio i jest dobrze, ot poprawny standard sezonowej knajpki z przystępnymi cenami. Zawsze można oczywiście, jak ktoś ma ochotę, na kolację podjechać do Żywca, to z 30 minut jazdy samochodem. Przy takich wakacjach obiad to raczej na szlaku w postaci mielonki turystycznej (
Komentarz usunięty przez autora
@babadookk: zdecydowanie urząd miasta
@1021690019151491: RD
Ma chłop rację, bez kaszojadów lepiej przyatakować Tajlandię w listopadzie niż tłuc się nad Bałtyk w sierpniu
Opie, twoja w tym zasługa.