Niesamowicie wkurzają mnie teksty o baloniku i o tym jak to spektakularnie p--------e. Jeden z drugim pojęcia o piłce nie ma, wyłażą tacy z nory na wielki turniej i chcą zgrywać ekspertów futbolowych, żeby potem stękać "a nie mówiłem". Prawda jest taka, że przed tym turniejem są najmniejsze oczekiwania ze wszystkich turniejów w XXI wieku i wyjątkowo media nie podgrzewają sztucznie atmosfery, nie ma żadnego balonika i słusznie, bo obecna kadra jest w gruncie dużą niewiadomą z selekcjonerem zmienionym na ostatnią chwilę i jedyne co, to możemy się pozytywnie zaskoczyć, bo nikt znający się na piłce nie zakłada spektakularnego występu, tym bardziej, że nawet jak wyjdziemy z grupy to drabinka nam nie sprzyja i w 1/8 władujemy się na Belgię, Anglię, Holandię lub Chorwację.
Najważniejsze, żeby było widać, że ta reprezentacja w ogóle gra piłką i ma jakiś pomysł i chęć walki, jest motywacja, to może dać podwaliny na przyszłość przy dłuższej pracy selekcjonera, bo Sousa prowadzi dziś naszych dopiero po raz piąty, a to już wina Bońka, że zmarnował ponad dwa lata z Brzęczkiem i zwolnił go zbyt późno, a dosadniej rzecz biorąc, nie powinien nigdy zatrudniać.
@Ravastin: Pomponik juz jest napompowany dzieki temu ze Sousa zrobił 3 zmiany z węgrami i za to go tutaj pokochali xD Repra gra piach i jeden wystrzał 10 minutowy tego nie przykryje, no ale z gówna bata nie ukręcisz jak to mówią.
@dwa_szopy: był jeszcze przed euro 2012 i przed mistrzostwami świata w 2018. Do dnia dzisiejszego w głowie mam te wywiady o tym ze to ostatni moment na sukces, ze takiej kadry nie mieliśmy nawet w latach 70 ubiegłego wieku. A wyszedł mundial 4K
@RomanPL: ale w 2002 mówiło się o tym że jedziemy po medal itd w sumie w 2018 że minimum półfinał, a teraz to nic tak naprawdę. Teraz to jak wyjdziemy z grupy to będzie dobrze xd
@Ravastin: Jak nie ma pompowania balonika. Widzę Januszy co mówią o remisie z Hiszpanią lub o wygranej ze Szwedami. Starczy zobaczyć nasze bilanse z tymi drużynami.
@Wykopek094: W 2002 był balonik, Piłkarze traktowani jak gwiazdy, udział w reklamach, wizyty w zakładach pracy. Sami piłkarze się nabrali, że są super, ego poszło w kosmos, a kibice w to uwierzyli. Dopiero dwa bolesne lania z Koreą i Portugalią oraz wywalenie starych na ławkę w trzecim meczu ostudziły im głowy.
Jak nie ma balonika. Widzę Januszy co mówią o remisie z Hiszpanią lub o wygranej ze Szwedami.
@niepopularna_opinia: To nie jest balonik, tylko optymizm. Bez optymizmu nie ma się nawet co ruszać z domu. Ja wiem, że będzie ciężko w każdym meczu, nawet spodziewam się cięższego meczu ze Słowacją niż ze Szwecją, ale również jestem dobrej myśli.
@grett: no jak wychodza 3 druzyny to ciezko zebysmy nie mowili o wyjsciu z najlepszym pilkarzem swiata w skladzie, co to za balonik ze druzyna ma jakis realny cel na turniej? xD co wy w ogole wygadujecie
@Ravastin: balonik był przy każdej dużej imprezie, największy chyba w 2002, w 2018 był niewiele mniejszy ale wybuchł równie efektownie co w 2002. W 2006 i 2008 były mniejsze baloniki bo mieliśmy wtedy bardzo udane eliminacje i stosunkowo łatwe grupy. Takim średnik balonikiem był 2016 ale wtedy pierwszy raz balonik nie pękł. Teraz też jest pompowany zwłaszcza tutaj na Wykopie bo Souse uważają za jakiegoś zbawiciela który w sumie jeszcze
@Kismeth: pamietam ten mecz z czechami na euro 2012, janusze cieszyli japy przed wejsciem na stadion, ze polska bedzie mistrzem, a po meczu, jak sie reporter zapytal jakie są odczucia, to usłyszal tylko s--------j xDDDD
Najważniejsze, żeby było widać, że ta reprezentacja w ogóle gra piłką i ma jakiś pomysł i chęć walki, jest motywacja, to może dać podwaliny na przyszłość przy dłuższej pracy selekcjonera, bo Sousa prowadzi dziś naszych dopiero po raz piąty, a to już wina Bońka, że zmarnował ponad dwa lata z Brzęczkiem i zwolnił go zbyt późno, a dosadniej rzecz biorąc, nie powinien nigdy zatrudniać.
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #euro2020
źródło: comment_1623148107sYPAGGLYsa1w0gYGES1HkG.jpg
PobierzBalon to był w 2002, a pękł z takim hukiem, że do dziś odbija mi się między uszami.
Komentarz usunięty przez autora
@Ravastin: serdecznie dziękuję za właśnie takie informacje. I to właśnie chciałem wiedzieć, pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@niepopularna_opinia: To nie jest balonik, tylko optymizm. Bez optymizmu nie ma się nawet co ruszać z domu. Ja wiem, że będzie ciężko w każdym meczu, nawet spodziewam się cięższego meczu ze Słowacją niż ze Szwecją, ale również jestem dobrej myśli.
- Ale by było fajnie jakbyśmy coś pograli
- NIE POMPUJ BALONIKA POMPONIARZU