Wpis z mikrobloga

Niesamowicie wkurzają mnie teksty o baloniku i o tym jak to spektakularnie p--------e. Jeden z drugim pojęcia o piłce nie ma, wyłażą tacy z nory na wielki turniej i chcą zgrywać ekspertów futbolowych, żeby potem stękać "a nie mówiłem". Prawda jest taka, że przed tym turniejem są najmniejsze oczekiwania ze wszystkich turniejów w XXI wieku i wyjątkowo media nie podgrzewają sztucznie atmosfery, nie ma żadnego balonika i słusznie, bo obecna kadra jest w gruncie dużą niewiadomą z selekcjonerem zmienionym na ostatnią chwilę i jedyne co, to możemy się pozytywnie zaskoczyć, bo nikt znający się na piłce nie zakłada spektakularnego występu, tym bardziej, że nawet jak wyjdziemy z grupy to drabinka nam nie sprzyja i w 1/8 władujemy się na Belgię, Anglię, Holandię lub Chorwację.

Najważniejsze, żeby było widać, że ta reprezentacja w ogóle gra piłką i ma jakiś pomysł i chęć walki, jest motywacja, to może dać podwaliny na przyszłość przy dłuższej pracy selekcjonera, bo Sousa prowadzi dziś naszych dopiero po raz piąty, a to już wina Bońka, że zmarnował ponad dwa lata z Brzęczkiem i zwolnił go zbyt późno, a dosadniej rzecz biorąc, nie powinien nigdy zatrudniać.

#mecz #reprezentacja #pilkanozna #euro2020
Ravastin - Niesamowicie wkurzają mnie teksty o baloniku i o tym jak to spektakularnie...

źródło: comment_1623148107sYPAGGLYsa1w0gYGES1HkG.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Balon to był w 2002, a pękł z takim hukiem, że do dziś odbija mi się między uszami.

@dwa_szopy: Oj tak, ale mi przypomniałeś. Wymalowałem sobie wtedy gębę w barwy narodowe, pierwszy i ostatni raz. (°°
  • Odpowiedz
@Ravastin: A ja uważam że jest pompowany ale antybalonik ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wszyscy myślą że Polska nie wyjdzie z grupy. Nie chcę się marzyć, ale ostatnio nasza reprezentacja to miała tak złą prasę w 74 ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wtedy w naszych też nie wierzył nikt. A Górski zrobił robotę
  • Odpowiedz