Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 213
Jak to jest, że są ludzie co pracują całe życie w gównopracy, na jakiejś produkcji za marne grosze, mają marne życie, a ich rozrywka jest oglądanie polskich kabaretów i oni dalej żyją i normalnie funkcjonują xD Nie mają żadnej depresji, są zadowoleni z siebie.

Ja po roku w pracy się nudzę, narzekam ciągle mi coś nie pasuje. Jestem sfrustrowany swoim życiem, tym, że muszę tyrać na etacie i nie stać mnie na fajny urlop w innym kraju. A oni wyjebongo od 40lat w tym samym zakładzie, przy tej samej taśmie tańczą przy robocie do disco polo z magnetofonu co pamięta gierka i fajno jest, do domku pojedzie autobusem to Grażynka da trochę kaszanki i deka kszanu do tego xD

Co nimi kieruję, skąd biorą siłę i chęci do życia?

Janusz sukcesu, wykopek przegrywu...

#pytanie #psychologia #psychiatria #przegryw #praca #pracbaza #filozofia
wezidzsobie - Jak to jest, że są ludzie co pracują całe życie w gównopracy, na jakiej...

źródło: comment_1622833394ycQZsZGD1ru5rQXOXJOvWu.jpg

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wez_idz_sobie: bo dla nich robota jest zeby robic i dostać kasę, oni nie mają żadnych ambicji i planów. Po prostu im się nie chce. Z frugiej strony, to chociaż mają głowe czystszą, brak korpowyścigu. 8 godzin z kolegaminna taśmie popalą glupa i na piwko. A ktoś z korpo za 10k wraca do domu i kończy pracę lub myśli o tym co jutro w pracy
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: człowiek głupi jest człowiekiem szczęśliwym, bo nie wie, że czegoś mu brakuje ( ͡° ͜ʖ ͡°) I to tacy zapewne potrafią tak wegetować. Wielu jest co pracuje w taki sposób i umiera w środku.
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: kiepska praca, przyczyny ekonomiczne to tylko jeden z powodów depresji. Być może mają 1. Normalne i zdrowe relacje społeczne, duża ilość znajomych, poukładane w rodzinie 2. Jakieś hobby, pasje która zapewnia im relaks 3. Silna więź z wyższymi wartościami np. religia 4. Są silne złączeni z lokalną, sąsiedzka społecznością. Ogólnie polecam wszystkim zainteresowanym książkę Johana Hariego - Jak odzyskać siebie i utracone więzi. Wbrew pozorom nie jest to coachingowy
  • Odpowiedz