Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 213
Jak to jest, że są ludzie co pracują całe życie w gównopracy, na jakiejś produkcji za marne grosze, mają marne życie, a ich rozrywka jest oglądanie polskich kabaretów i oni dalej żyją i normalnie funkcjonują xD Nie mają żadnej depresji, są zadowoleni z siebie.

Ja po roku w pracy się nudzę, narzekam ciągle mi coś nie pasuje. Jestem sfrustrowany swoim życiem, tym, że muszę tyrać na etacie i nie stać mnie na fajny urlop w innym kraju. A oni wyjebongo od 40lat w tym samym zakładzie, przy tej samej taśmie tańczą przy robocie do disco polo z magnetofonu co pamięta gierka i fajno jest, do domku pojedzie autobusem to Grażynka da trochę kaszanki i deka kszanu do tego xD

Co nimi kieruję, skąd biorą siłę i chęci do życia?

Janusz sukcesu, wykopek przegrywu...

#pytanie #psychologia #psychiatria #przegryw #praca #pracbaza #filozofia
wezidzsobie - Jak to jest, że są ludzie co pracują całe życie w gównopracy, na jakiej...

źródło: comment_1622833394ycQZsZGD1ru5rQXOXJOvWu.jpg

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JimNH777: Jak to #!$%@? nie maja monologu wewntrznego #!$%@? overpowered roboty też tak chce
Wgl strasznie mnie ciekawi czy inni ludzie np mysla inaczej niż ja czy sa jakies typu umysłu w głowie itd
  • Odpowiedz
@janeeyrie coś w tym jest, co mówisz :D, ja chodziłam jak najgorszy obdartus, spadłam z roweru, obdarlam ręce i kolana to moim największym zmartwieniem było, nie że leci mi krew, jestem poobijana i będą strupy, tylko, że rodzice zobaczą. Mam nawet blizny z takiego młodego dzieciństwa przez takie nieuważanie. A moi rówieśnicy najczęściej w ryk albo koniec zabawy, bo obtarł sobie kolano i musi iść do domu xd.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wez_idz_sobie: właśnie nimi chyba nic nie kieruje. A już na pewno nie mózg i jakaś logika. Chociaż w mojej branży budowlanej sporo ludzi ma jakieś ambicje i plany. Są oczywiście ludki do łopaty i na tym koniec, niechętni nawet do nauki czegoś nowego, ale skoro nie chcą sobie poprawić bytu, ich sprawa. Kilku ludkōw jest takich, że byle fajrant i wódka w domu. Ale z drugiej strony, ten ma dzieciory
  • Odpowiedz
@gnomol: Pracowałem dorywczo z takimi ludźmi, zdarzają się inteligentni, którym nie wyszło, aczkolwiek zakładanie rodziny mając gównopracę nie jest oznaką wysokiego IQ i to czuć w tym towarzystwie. Rządzi wyuczona bezradność. Post oczywiście wyolbrzymiony, ale zdarzają się tacy ludzie.
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie Nie używają Facebooka i Instagrama tiktoka i innego chłamu do porównywania życia i patrzenia jak to niby łatwo każdy ma i czego to on nie ma. Społecznościowki to chłam przez które ludzie widzą oderwane od rzeczywistości rzeczy i też tak chcą.
  • Odpowiedz