Aktywne Wpisy
OVHcloud +118
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +625
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
https://www.wykop.pl/wpis/58041801/wrzucam-zestawienie-opodatkowania-programistow-na-/
I te opisy
W skrócie będziemy tutaj walić konia do głównie biedniejszych krajów bo mają niższe podatki i użalać się jak to nas nie okradają wrzucając wykres który pokazuje że zarabiając mniej płacisz więcej podatków xD I nie daj boże nas ktoś zaora więc profilaktycznie na czarną będziemy wrzucać i usuwać komenty xD I te komenty przygłupów xD
No i dlatego komentuje pod wpisem z wykresem który zaczyna się od 10k miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i pięknie pokazuje że nasz system podatkowy nie jest progresywny a degresywny. Kolejny argument za nowy ładem - dzięki......
#niedajsieokradac #programista15k #programista30k #podatki #emigracja #nowylad #polskilad #bekazprogramistow
@ediz4: dobrze wiesz, że sens tego zdania jest taki, że nikt im nie daje dodatków za nic, za sam fakt bycia programistą. Wyciąłeś z tego zdania tylko jeden z dodatków, żeby się p-----------ć, a resztę przemilczałeś.
@ediz4: tak, jedyny powdó dlaczego r n s nie spowodowała gwałtownego wzrostu cen mieszkań był fakt, ze na zachodzie odstawiał sie kryzys finansowy i o ile z 2007 do 2008 ceny rosły zajebiście (kupowaliśmy wtedy bez R n S mieszkanie w toruniu) To potem przez kryzys spadły.
Chcesz mi powiedzieć, ze deweloperzy nie podniosą sobie marży? To słodkie
@ediz4: Dla programistów większym problemem jest przepuklina kręgosłupa niż twój wrzód na dupie.
@iamjashin: No to ile wynosi w Niemczech czy choćby w Czechach. Sprawdźmy czy zdajesz sobie sprawę.
Dzielili 75+m na małe klitki i to R n S doprowadziła do takiej patologii. Duże mieszkania do dzisiaj zdarzają się baaaardzo rzadko. Wtedy w nowych inwestycjach - w ogóle.
W ciągu dwóch pierwszych lat istnienia RnS nastąpił wzrost cen o 100%, co też
@Soothsayer: Co to znaczy za NIC. A murarzowi daje sie 500 plus za nic? To biorą ci programiści to 500 plus czy nie?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@ediz4: prepraszam, jednak Tobie faktycznie czegoś brakuje, skoro nie potrafisz czytać tekstu, który sam
@ediz4: Zawsze wydawało mi się, ze to takie chłopy spod budki z piwem są fanem rozrzucania hajsu na lewo i prawo.
Ale nie będę się kłócił z ekspertem
@ediz4: Jeśli uważasz, że skoro wypisali technik programista, to znaczy że takich bez techników nie szukają to ty dobrze masz n------e pod garem XDD
No co tam wie
Czy ty czytałeś ten artykuł? PAN pisze, że taki program jest potrzebny - ok, ale twoja teza była taka, zę ceny mieszkań nie wzrosną i teraz odwracasz kota ogonem.
Tak, interwencja Państwa w rynek nieruchomości jest potrzebna, bo Państwo na tym polu nie
jednym z
A dopłaty do mieszkań będą (tak jak poprzednie programy) JEDYNYM instrumentem.
Chyba, że wierzysz w sukces Mieszkanie+, co w sumie w twoim stanie jest możliwe XD
@martwykotek: Ja nie postawiłem ŻADNEJ tezy geniuszu tylko spytałem Cię o potwierdzenie twojej