Wpis z mikrobloga

Bółdupiarze programiści 15k pięknie pokazują że polski system podatkowy jest degresywny i najwięcej podatków procentowo płacą ci mniej zarabiający
https://www.wykop.pl/wpis/58041801/wrzucam-zestawienie-opodatkowania-programistow-na-/
I te opisy

Niniejsza seria wpisów tworzona jest z myślą o ludziach pracowitych i zaradnych, mających dosyć rządów zmanipulowanej biedoty i nizin społecznych. W związku z powyższym, złote myśli pisowców, tęczowców i innych pasożytów łasych na cudze pieniądze są tu wyjątkowo niemile widziane.....

W skrócie będziemy tutaj walić konia do głównie biedniejszych krajów bo mają niższe podatki i użalać się jak to nas nie okradają wrzucając wykres który pokazuje że zarabiając mniej płacisz więcej podatków xD I nie daj boże nas ktoś zaora więc profilaktycznie na czarną będziemy wrzucać i usuwać komenty xD I te komenty przygłupów xD

nie potrzebnie się starasz. Porozmawiaj z jakimś wykopowym pisowcem. To jest sekta. dla nich jak zarabiasz 5k to jesteś burzujem, gardzisz zwykłymi ludźmi a poza tym to jest 500+ i 13. To są zwierzęta.....

No i dlatego komentuje pod wpisem z wykresem który zaczyna się od 10k miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i pięknie pokazuje że nasz system podatkowy nie jest progresywny a degresywny. Kolejny argument za nowy ładem - dzięki......
#niedajsieokradac #programista15k #programista30k #podatki #emigracja #nowylad #polskilad #bekazprogramistow
Pobierz
źródło: comment_1622815723UILEzsmDPtOCgnVY1VoqoA.jpg
  • 146
Co to znaczy za NIC. A murarzowi daje sie 500 plus za nic? To biorą ci programiści to 500 plus czy nie?

@ediz4: Piszę Ci to po raz trzeci i ostatni, programista nie dostaje świadczenia 500+ za to, że jest programistą.

Nadal nie rozumiesz że to państwo stworzyło Ci otoczenie aby mógł zostać tym kim jesteś.

@ediz4: a, to spoko. To czemu wszyscy nie są programistami skoro to taka branża
Dlatego optują za zmodyfikowaniem starego programu i odpaleniu go od nowa. Jak widać według nich miał więcej plusów niż minusów.

@ediz4: w pewnym kontekście moze mieć więcej plusów niż minusów. Jako jedyny program na rynku, niestety ma dużo wiecej wad.

Z resztą niezaleznie od tego kto rządzi, kolejne plany dopłat do mieszań sprowadzają się do dopłat albo deweloperom albo bankom.

Ostatecznie - efektywnosc jest niska, ceny mieszkań idą w górę i
Piszę Ci to po raz trzeci i ostatni, programista nie dostaje świadczenia 500+ za to, że jest programistą.

@Soothsayer: A murarz dostaje za to że jest murarzem?

a, to spoko. To czemu wszyscy nie są programistami skoro to taka branża mlekiem i miodem płynąca. Czyżby potrzeba było coś więcej niż tylko stworzenie otoczenia? Może ja potrafiłem to docenić i skorzystałem z okazji takiej samej jak mieli też inni? Dlaczego teraz ja
Z resztą niezaleznie od tego kto rządzi, kolejne plany dopłat do mieszań sprowadzają się do dopłat albo deweloperom albo bankom.

@martwykotek: Niekoniecznie i też jest to tam opisane. Diabeł tkwi w szczegółach jak zawsze.
Bółdupiarze programiści 15k pięknie pokazują że polski system podatkowy jest degresywny i najwięcej podatków procentowo płacą ci mniej zarabiający

@ediz4: A co jest uczciwego w progreswnym podatku?
Tylko biedacy i nieudacznicy popierają takie coś.
podatek dochodowy, programiści płacą 19% liniowego, bez kwoty wolnej. A "zwykli" ludzie 18%, z kwotą wolną.
Procentowo więcej, kwotowo wielokrotnie mniej.
ZUS to składka za którą ten "bidny" dostanie emeryturę proporcjonalnie do wpłat.
A za 30-50lat tacy
@Mathas: Ja jestem marketingowcem efektywnosciowym, zarabiam jak moi koledzy na zachodzie. Płace kilkaset tysięcy złotych podatku i nie dołożę kolejnych 9% - proste. W 100% legalne rozwiązania są już gotowe.
I na sam koniec skoro tak bóldupicie o programistów i ich podatki, czemu nie wykażecie się odpowiedzialnością społeczną? Zostańcie programistami i płaćcie full podatki.

Jeżeli to 2gie, to zacznijcie chociaż pracować na 2 etaty. Powinniście wpłacać do budżetu więcej.

@geronimo80: Nie chce mi się już odpowiadać na tą ścianę. A bóldupicie to wy bo ten wpis jest odpowiedzią na już któryś z kolei jak płaczecie jak dzieci ws. nowego ładu.

>Czy
@mitatuyo: Powiedz tam kolegom jak - czekam jak US zajmie się tym wspaniałym sposobem by mieszkać w Polsce i płacić podatki w Rumunii. I dlatego też wcale się nie dziwie że US traktuje każdego jak złodzieja - taka niestety mentalność a programiści w tym przodują.
@ediz4: Sposoby nie wymagają emigracji podatkowej. Wszystko jest już dawno przemyślane w zgodzie z polskim prawem. Na szczęście pisowcy to amatorzy i wszystko co robią jest pełne dziur. Nawet okradać obywateli nie umieją profesjonalnie.
Nie chce mi się już odpowiadać na tą ścianę. A bóldupicie to wy bo ten wpis jest odpowiedzią na już któryś z kolei jak płaczecie jak dzieci ws. nowego ładu.

@ediz4: ehe, nie chce ci się odpowiedzieć akurat na to, dlaczego inni mają dokładać do rzczy z których ty korzystasz. > No i tym mówiłem wyżej. Przekonanie o własnej wspaniałości na poziomie ego wałęsy. Plebs, wszędzie plebs tylko my wspanili programiści
Do Szwecji nie emigrują specjaliści wielcy panowie informatycy a murarze czy tynkarze bo tam zarobią lepiej.

@ediz4: Nie, wcale.

Jak wspomniałem wyżej - płace informatyków w Polsce są najbliżej zbliżone do płac w tym zawodzie na zachodzie przez co sporej rzeszy po prostu nie OPŁACA się emigrować na zachód.

@ediz4: Są lekko zbliżone, ale to zależy od kraju. W Szwajcarii, czy USA będąc na miejscu spokojnie można podbić pensję x2.
tylko litwa i bułgaria są biedniejsze, pozostałe bogatsze.

@geronimo80: Rumunia pewnie bogatsza xD

Są lekko zbliżone, ale to zależy od kraju. W Szwajcarii, czy USA będąc na miejscu spokojnie można podbić pensję x2....

No i wcale życie w Szwajcarii nie jest nawet 3-krotnie droższe niż w Polsce xD.

Fajna rozmowa, taka zupełnie nie rzeczowa. Przypominasz jasia kapelę w hejtparku. Nie wiem co bierzesz, ale odstaw to ;)....

A o czym ja
Rumunia pewnie bogatsza xD

@ediz4: miało być rumunia i bułgaria. Pomyłka.
Ale oczywiście wielki geniusz ediz4 nawet nie sprawdził pkb per capita krajów zanim zaczął #!$%@?ć że wszystkie biedniejsze.

No i wcale życie w Szwajcarii nie jest nawet 3-krotnie droższe niż w Polsce xD.

@ediz4: Koszty życia tak, ale dla programisty koszty życia to niewielki procent dochodów, mieszkanie, restauracje fryzjer etc jest droższe. Żarcie w sklepie, auto, elektronika, wakacje kosztują
miało być rumunia i bułgaria. Pomyłka.

Ale oczywiście wielki geniusz ediz4 nawet nie sprawdził pkb per capita krajów zanim zaczął #!$%@?ć że wszystkie biedniejsze.

@geronimo80: Weź mnie nie rozśmieszaj. Chcesz porównywać PKB per capita Litwy i Polski i na tej podstawie twierdzić że Litwa jest bogatsza tak? To jedź tam się przekonać. PKB tam ciągnie stolica a że jest to mikrokraj to suche liczby są jeszcze dobre. Kraj wymarły i to
Weź mnie nie rozśmieszaj. Chcesz porównywać PKB per capita Litwy i Polski i na tej podstawie twierdzić że Litwa jest bogatsza tak? To jedź tam się przekonać. PKB tam ciągnie stolica a że jest to mikrokraj to suche liczby są jeszcze dobre. Kraj wymarły i to jeszcze z dużo wyższymi cenami ze względu na euro. Litwini jeżdżą do Polski na zakupy. Z krajów Bałtyckich tylko Estonię można uznać za bogatszą.

@ediz4: