Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#internet pomocy! Mam dziwny problem z dostępem do internetu na laptopie (msi Ge63) po wifi. Zaznaczam, że nie mam możliwości podpięcia po kablu, żeby sprawdzić zwykłą kartę sieciową. Mianowicie po włączeniu kompa mam możliwość połączenia się z dwiema różnymi sieciami, które na 100% działają i nie one (router i komórka z udostępnianiem sieci) są problemem. Z którą bym się nie połączył, strony przez parę minut wczytują się normalnie, mogę odpalić jakąś gierkę online i wszystko śmiga, po czym nagle przestaje. Tzn. Połączenie jest, pinguję bramę domyślną - bez problemów, pinguję DNS - bez problemów, pinguję coś poza DNS - cisza... W panelu windowsowym 'stan sieci' widnieje jako 'masz połączenie z internetem'. Mam zaktualizowanego na maksa #windows 10, wszystkie sterowniki, razem z tymi do sieciówki (Intel AC 9560 160MHz) najnowsze.
Ma ktoś jakiś pomysł? (,)
#it #komputery #siecikomputerowe #wifi #programista15k
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@tttomasz: a więc routery to tak - modem do którego nie mam dostępu i telefon przekazujący lte na laptopa. Próbowałem jeszcze z drugim telefonem i problem ten sam. Zauważyłem też, że ostatnio strasznie długo łączy się z tymi sieciami wifi
  • Odpowiedz
@harner: Starszy sterownik do kart sieciowych? Ewentualnie update BIOSu lub w samym biosie sprawdź.skoro tak samo się dzieje pomimo iż udostępniasz neta z innych urządzeń to kwestia softu bądź hardwaru w samym sprzęcie
  • Odpowiedz