Wpis z mikrobloga

@sleep_raver: Gratulacje! Na początku masowej apostazji księża dość często robili problemy (choćby w moim przypadku), ale widać już trochę okrzepli, bo ostatnio dawno nie słychać o żadnej aferze.
  • Odpowiedz
@sleep_raver: U mnie podobnie. Zakonnica w domu parafialnym ciągle powtarzała, że robię źle i nie chciała wydać aktu chrztu. Będący na miejscu ksiądz (wikary czy tam inny z niskim lvl) powiedział, że on bez proboszcza to nie może wydać dokumentu. Okej, przyjdę jak będzie proboszcz. Przychodzę później a proboszcz: "dorosły jest, to trzeba wydać u już". Udaje się do swojej parafii z dokumentami a tam na miejscu kolejny proboszcz: "dorosły
  • Odpowiedz
@sleep_raver: Od roku się za to zabieram. Od 16 roku życia nie chce mieć nic wspólnego z tą instytucją, ale pochodzę z małej miejscowości no i na dodatek rodzice są religij i praktykujący. Wiedzą, że ja jestem ateistą ale jednak w takiej wsi to mogłoby być być dla nich przykre. Dlatego cały czas się zastanawiam. Z nimi tez rozmowa na ten temat nie ma sensu bo mówią że kiedyś się
  • Odpowiedz
@matinho10: niczego się nie boję lol, moi rodzice dobrze wiedzą że jestem ateistą -mówię zresztą o tym każdemu głośno.

Nie chce po prostu by rodzice byli wytykani palcami - bo jak wiemy kościół nic sobie nie robi z ochrony danych osobowych.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
hahaha, typowy ateista, no apostazja jest fajna, ale boje się rodziców i wsi xD xD xD

Dlaczego utrzymujesz kontakt z tymi zacofanymi katolami? Pieniążki dają? XD

@matinho10: ja p------e ()
  • Odpowiedz
@IntrovertedDoge: wzór wziąłem z tej strony - https://www.apostazja.pl/jak.html
Zadzwoniłem do proboszcza i umówiłem się z nim na spotkanie po mszy o 18. Poszliśmy do biura parafialnego. Przez telefon się przedstawiłem, więc wiedział kto przyjdzie i po co. Powiedziałem, że chcę dokonać apostazji, mam akt chrztu oraz odpowiednie pismo. Zapytał mnie dlaczego chcę to zrobić. Powiedziałem, że jestem osobą niewierzącą oraz od dawna nie chodzę do kościoła ani nie uczestniczę w
  • Odpowiedz