Wpis z mikrobloga

Naszym katechetą w średniej był taki fajny, młodzieżowy ksiądz. Zawsze z nami żartował i fajnie się z nim gadało nawet mimo różnicy poglądów. Nigdy nie byłam typem wojującego ateisty, więc z szacunku do kolegów milczałam jak zaczynał pleść głupoty typu „masturbacja jest tak samo zła jak g---t”. Kiedy wypisałam się wraz z dwoma innymi osobami z religii (przy czym zaznaczyliśmy dyrektorowi, że to absolutnie nie z „winy” katechety) nagle przestał się do nas odzywać, kiedy witaliśmy się z nim na korytarzu xD A kiedy np. przyszliśmy grupą o coś go spytać i akurat ja byłam osobą mówiącą, to nawet się na mnie nie spojrzał i odpowiadał innym osobom. Fajne to katolickie miłosierdzie xD #bekazkatoli #ateizm
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

posiadanie innych poglądów i kulturalne wycofanie się z lekcji, to wg ciebie "PLUCIE" na innych?

@srogie_ciasteczko: masz racje, plucie to złe określenie. Natomiast absurdem jest zdziwienie, że po takiej akcji ktoś zaczyna ciebie ignorować.
  • Odpowiedz
Masz zakuty łeb.

@srogie_ciasteczko: Tyle argumentów! Nie dziwne, że ksiądz mówił do ciebie, że jesteś grzesznikiem i to absurdalnie patologicznym, bo widać od młodego masz coś nie tak z garem.

Jak wrócisz do odnoszenia się do słów, które pisałem, a nie ataków jak małe dziecko to pogadamy. Na razie srogie ciasteczko musi wziąć srogie piguły na uspokojenie. Może wtedy byś zauważył, że napisałem, że masa historii jest wartościowa i ma morał, który
  • Odpowiedz
@mango2018: Ale ten „ktoś” to nie byle jaka osoba, tylko ktoś, kto z założenia powinien siać miłosierdzie, bo takie składał śluby xD Więc to trochę hipokryzja. Nie przeszkadza mi to, ani nie mam bólu d--y, po prostu bawi mnie to. To w twoim mózgu coś się nie styka
  • Odpowiedz
@bart16: coraz mniej osób chodzi na mszę, kościoły pustoszeją, z roku na rok jest spadek, twardy elektorat kościelny wymiera. Kościół trzyma się jeszcze mocno w Polsce B. W Polsce A, wielu jest katolikami tylko na papierze, tylko z jakiegoś powodu nie chce dokonać apostazji i to zawyża statystyki kościelne. Może według oficjalnych statystyk jest 9% ateistów, w rzeczywistości pewnie znacznie więcej. Kościół w Polsce umiera, i to jest fakt.
  • Odpowiedz
@wykolejony: Tak, tak, najsłynniejszy argument Ateistów/antyteistów "To jest niewygodna prawda i dlatego XYZ zaniża statystyki"

To badanie, o którym mówię, badanie CBOSu, zostało wykonane na grupie reprezentatywnej 3000 osób... I pytanie nie było o bycie katolikiem, a o bycie WIERZĄCYM

I to nie jest jakieś "za mało osób" czy coś w ten deseń...To jest próba statystyczna...
Przy 38 milionach polaków, potrzebujesz jedynie około 300 osób...Tak więc ta próba statystyczna była i
bart16 - @wykolejony: Tak, tak, najsłynniejszy argument Ateistów/antyteistów "To jest...

źródło: comment_1622707041n6VGELNIauKQLxCM9dZDHw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@wykolejony: "coraz mniej osób chodzi na mszę, kościoły pustoszeją, z roku na rok jest spadek, twardy elektorat kościelny wymiera. Kościół trzyma się jeszcze mocno w Polsce B. W Polsce A, wielu jest katolikami tylko na papierze, tylko z jakiegoś powodu nie chce dokonać apostazji i to zawyża statystyki kościelne. "

Po pierwsze, to NIE SĄ DANE KOŚCIELNE, a dane z CBOSU.

Po drugie - Twój komentarz to po prostu chłopskorozumizm,
  • Odpowiedz
@srogie_ciasteczko: Statystyki, które pytają się osób o AUTODEKLARACJĘ, czy wierzą czy nie...

A nie liczące "ochrzczonych"

Aha i znowu - To są statystyki Centrum Badania Opinii Społecznej, Nie kościelne.
  • Odpowiedz
masz racje, plucie to złe określenie. Natomiast absurdem jest zdziwienie, że po takiej akcji ktoś zaczyna ciebie ignorować.

@mango2018 nie, nie jest, nikt normalny i dorosły się w ten sposób nie zachowuje. Tak robią dzieci w podstawówce, najpóźniej w gimnazjum.

Poważnie znasz kogoś, kto się tak zachował? Dorosła osoba przy spotkaniu na żywo udawała, że nie widzi innej osoby? I mówisz, że to jest normalne? xDDD
  • Odpowiedz
Tyle argumentów! Nie dziwne, że ksiądz mówił do ciebie, że jesteś grzesznikiem i to absurdalnie patologicznym, bo widać od młodego masz coś nie tak z garem.

@nowywinternetach podałem ci fakt, to uważasz, że lepiej znasz moje życie. Z kimś tak ograniczonym jak ty nie da się dyskutować. A patologią to są właśnie księża i ludzie tacy jak ty, którzy zamiast leczyć swoje zaburzenia, to je usprawiedliwiają i chcą wymusić na innych to
srogie_ciasteczko - > Tyle argumentów! Nie dziwne, że ksiądz mówił do ciebie, że jest...

źródło: comment_162275016453XTsdslMJrTKSQwYJXXMT.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@srogie_ciasteczko: Śmieszny jesteś po tysiąckroć. W twoim móżdżku nie można być bezstronnym typem który obserwuje co jest, tylko od razu katolem. Oczywiście. Nie przytakuje tobie antykatolcu to tylko katol. Nie ma w życiu odcieni szarości, są sami radykałowie.

Póki taki skrajny będziesz to będziesz obiektywny na poziomie zero, a emocje będą zaślepiać ci rozumek. Powodzenia!

Z kimś tak ograniczonym jak ty nie da się
  • Odpowiedz
@srogie_ciasteczko: Jeszcze śmieszniejsza jest twoja hipokryzja po przeczytaniu, że latałeś na terapię i uwaga, tam byli ludzie którzy szli w radykalną religię i fanatyzm, by terapeutyzować swoje zaburzenia. Ty za to jesteś radykalnym jej niszczycielem. Wkładasz w to tyle samo emocji ile tamci zaślepieńcy. Wam obu się terapia nie udała, tylko jesteście po drugiej skrajnej stronie tej samej barykady. Jak dojdziesz do balansu i środka to się wyleczysz zauważając, że
  • Odpowiedz
Zapomniałeś dopowiedzieć, że te myślenie inaczej to "jesteś głupim szkodliwym zjebem i zdechnij wraz z wszystkimi w którzy w to wierzą" :D

@nowywinternetach i tak sobie żyjesz w tej wymyślonej, oblężonej twierdzy, ja p------ę. Nie dość, że samo ciche posiadanie innych poglądów to jest dla ciebie obraza, to jeszcze ty wciskasz ludziom, co rzekomo myślą, żebyś się mógł czuć ofiarą, kiedy sam jesteś agresorem. Ty się na poważnie powinieneś zacząć leczyć. Weź
  • Odpowiedz