Wpis z mikrobloga

@Rebrond: Postanowiłem wymienić samodzielnie cewkę w samochodzie, obejrzałem filmik na youtubie, i wziąłem się za robotę. Przy wyjmowaniu kabla odmy/oleju usłyszałem trzask, i zobaczyłem wielkie pęknie na nim. Zalepiłem go taśmą, zamówiłem nowy za 250 pln (nie ma niestety zamienników) i znalazłem warsztat co mi go wymienił razem z cewką. Na koniec postanowiłem zobaczyć jeszcze raz ten sam filmik youtubie co zrobiłem źle. I pierwsze co się ukazało moim oczom
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@Rebrond: standard, na filmiku zawsze wszystko spoko się odkręca, plastiki puszczają bez problemu, uszkodzenie jest zauważalne odrazu i wiadomo co wymienić.
Rozbierasz swoje, to nagle nie masz narzędzia za 150pln, brakuje ci jakiegoś klucza, śruba się obróciła/zapiekla.
No ale ciekawie jest przynajmniej xD
  • Odpowiedz
@krzychbeat: najlepiej mieć dwa samochody. Jeden do zabawy drugi dla mechanika jeśli coś się w nim popsuje.
Jeśli ktoś ma jeden nie polecam uczyć się na własnych błędach
  • Odpowiedz
Właśnie skończyłem wymieniać bębny i klocki w aucie, pierwsza przejażdżka a tu coś puka, w głowie już rozebrałem wszystko 2 raz ale po jakimś czasie wszystko się ułożyło i jest gitarka. Swoją drogą auto było na serwisie całego układu hamulcowego ale mechanik tylko stoczył stare bębny i szuralo,szarpało więc kupiłem nowe.
  • Odpowiedz
najlepiej mieć dwa samochody. Jeden do zabawy drugi dla mechanika jeśli coś się w nim popsuje.

Jeśli ktoś ma jeden nie polecam uczyć się na własnych błędach

@Jebwleb: święte słowa. Sam robiłem swoje auta z braku posiadania zaufanego mechanika. O dziwo jak coś się spieprzyło, to na najprostszych rzeczach. Teraz się tego nie tykam i jestem spokojniejszy.
  • Odpowiedz
@NuklearnySzpadel: zazwyczaj jak robię coś nowego to psuje coś innego. Na końcu wszytko działa ale koszta części i narzędzi rosną. Plus czas. Jak ktoś chce robić sam bo zaoszczędzi kasę to nie, lepiej zapłacić za usługę
  • Odpowiedz