Czasami ktoś tu pyta jak dbać o baterię. Taki protrip mojej różowej, waciki nasączone octem na całą noc raz w miesiącu. Jakby co, to ta bateria ma jakieś 10 lat, a umywalka 20 #remontujzwykopem
@bialegomisa: to jest w postaci stałej, nie wiem jak zachowują się takie mieszanki, na pewno trzeba uważać z proporcjami i sprawdzić czy nie reaguje z daną powierzchnią, poza tym mocno podrażnia w kontakcie ze skórą pH<2 tu trochę bardziej komercyjne przeznaczenie, ale pewnie można coś tańszego znaleźć
Sam stary nie jestem ale też nie młody. Może ktoś mi wyjaśnić dlaczego zamiast kran zaczęło się mówić bateria? Dla mnie to dalej kran, po prostu z innym zaworem.
@FLAC: raczej na baterię (jako zespół zaworów) zaczęło się potocznie mówić kran. Bateria to z definicji połączenie dwóch lub więcej cel, komór, zaworów, itp co oznaczać może zarówno baterie umywalkowa jako zespół zaworów jak i baterie li-on jako
#remontujzwykopem
źródło: comment_1622475252Qy1BMDDLbCHtGPSACyLYTx.jpg
PobierzTo jest w miarę bezpieczne do używania z głowa? Nie wybuchnie jak zapomnę co do czego wlewać? Xd
źródło: comment_1622493401fHnWweDKWW1K5bm1BnUe2q.jpg
Pobierztu trochę bardziej komercyjne przeznaczenie, ale pewnie można coś tańszego znaleźć
no, no raz różowa umyła baterię domestosem, co kamień z kibla perfect usunął. Zaszła jakaś reakcja i jest teraz złotawa, a nie srebrna ( ͡º ͜ʖ͡º)
@FLAC: raczej na baterię (jako zespół zaworów) zaczęło się potocznie mówić kran. Bateria to z definicji połączenie dwóch lub więcej cel, komór, zaworów, itp co oznaczać może zarówno baterie umywalkowa jako zespół zaworów jak i baterie li-on jako
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1622499737rZvoSbdxqmGgDOWhXSSuSo.jpg
Pobierz