Wpis z mikrobloga

@bialegomisa: to jest w postaci stałej, nie wiem jak zachowują się takie mieszanki, na pewno trzeba uważać z proporcjami i sprawdzić czy nie reaguje z daną powierzchnią, poza tym mocno podrażnia w kontakcie ze skórą pH<2
tu trochę bardziej komercyjne przeznaczenie, ale pewnie można coś tańszego znaleźć
  • Odpowiedz
  • 1
@dzafel odkamieniacz starwax jest superancki, mój chyba ulubiony płyn do łazienki, wszystkim polecam odkąd go zacząłem używać xD
  • Odpowiedz
@powaznyczlowiek

@Rafalski45: wow na całą noc bym nie szalał bo niektóre baterie są z gownolitu pokrytego czymś co przypomina chrom (i pewnie się rozpuści xD)

no, no raz różowa umyła baterię domestosem, co kamień z kibla perfect usunął. Zaszła jakaś reakcja i jest teraz złotawa, a nie srebrna ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@FLAC:

Sam stary nie jestem ale też nie młody. Może ktoś mi wyjaśnić dlaczego zamiast kran zaczęło się mówić bateria? Dla mnie to dalej kran, po prostu z innym zaworem.

@FLAC: raczej na baterię (jako zespół zaworów) zaczęło się potocznie mówić kran. Bateria to z definicji połączenie dwóch lub więcej cel, komór, zaworów, itp co oznaczać może zarówno baterie umywalkowa jako zespół zaworów jak i baterie li-on jako
  • Odpowiedz