Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@rakujp: Lvl prawie 29 here, a też nie rozumiem tego mema. Po prostu nie interesował mnie Baltazar Gąbka ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@Ridersonthestorm: @rakujp @Ganicjusz @laress Otóż tłumaczę. Aby w czasach zaawansowanego piractwa zagrać w jakiś tytuł, należało zainstalować oprogramowanie (w różnej formie, najczęściej podmiany plików), które łamało zabezpieczenia, tzw. cracka. Stąd nawiązanie do wspaniałej animacji Porwanie Baltazara Gąbki, gdzie książę Krak wysyła ekipę poszukiwawczą z Smokiem Wawelskim na czele. Mem ten to gra słów. Bardzo nb zabawna.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@Ridersonthestorm: Pośród tysięcy polskich memów do dziś nie znalazłem takiego, który do tego stopnia zbliżyłby się do absolutu jak ten na załączonym obrazku.
Forma jest prościutka - dwie postacie i komputer namalowane w Paincie (wklejony nieobrócony OPTIMUS dodaje smaku), zero tła, chaotycznie ułożone napisy i tylko dwa kadry, z czego drugi to praktyczne kopiuj wklej fragmentu pierwszego. Widok Smoka Wawelskiego i Bartoliniego Bartłomieja herbu Zielona Pietruszka wywołuje nostalgię. Po sekundzie
  • Odpowiedz
@Ridersonthestorm: Co do Dragone Age ORIGINS to polecam najlepsza gra ostatniej dekady jeśli chodzi o RPG, nawet mam orygianałkę!

Co do piractw to są złote czasy :
Film torrenty, popcorntime, cda, torrent z opcja "pobieraj sekwencyjnie" i ogladasz jak z Netflixa, programy same wyszukujace napisy, internet tak zapierdziela ze mozesz bluraya strimowac.
Gry od emulacji PS1/2/3 switcha na kompie przez torrenty a na nich fitgirlrepack robiący super wstawki.
Minus taki że
  • Odpowiedz