Wpis z mikrobloga

wiesz, dużo jest takich stocków, jeszcze niżej spadł HAE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ja to wole dołączyć się do wybicia i zmiany trendu niż koczować miesiącami na zmiany (które mogą nie nastąpić)
  • Odpowiedz
@getin: to nie sa podobne stocki. Proto labs to glownie branza druki 3d. Przewidywania sa takie ze caly rynek powinien sie rozwijac, wiec nawet przecietna firma w tym segmencie powinna urosnac. Do tego ich finanse naprawde wygladaja okej.

Oczywiscie zanim cokolwiek wrzuce (o ile) toposzulam powodow spadkow itd.
  • Odpowiedz
@getin: mamy inne strategie, ja wole znalezc firme ktora rozwija sie finansowo i ktora wedlug mnie w przyszlosci bedzie wiecej warta. Wtedy kiedy widze spadek wartosci akcji (przy takich samy lub lepszych finansach firmy) to sie ciesze i dokupuje wiecej.
  • Odpowiedz
ja wole znalezc firme ktora rozwija sie finansowo i ktora wedlug mnie w przyszlosci bedzie wiecej warta

@WiktorekS: a ja wolę sobie kupić taki SQ i czekać aż wróci na swoje miejsce (wejścia na 206 i 225, zero ryzyka) jak kto woli
  • Odpowiedz
@WiktorekS:

toposzulam powodow spadkow itd.

Spadło z Styczniowych/Lutowych ATH jak wszystkie inne spompowane growth/memestocki Innego powodu spadków raczej się nie doszukasz.

Co do wkładania w to pieniędzy: poczekaj przynajmniej aż wyjdzie z trendu spadkowego.
  • Odpowiedz
@WiktorekS:

ciezko nazwac najwieksza firme w segmencie - meme stockiem.

Pisałem też o growth. Nie znam tej spółki natomiast nagły wzrost i spadek na początku tego roku wskazuje, że kurs tej spółki idzie i spada razem z spółkami growth/memestockami; takimi jak TESLA, PLTR, RIOT czy inne.

Kiedy wyjdzie z trendu spadkowego jak urosnie o ile i na jak dlugo
  • Odpowiedz
@olcayn:

Pisałem też o growth. Nie znam tej spółki natomiast nagły wzrost i spadek na początku tego roku wskazuje, że kurs tej spółki idzie i spada razem z spółkami growth/memestockami; takimi jak TESLA, PLTR, RIOT czy inne.

Czyli wszystkie spolki ktorych dochodowosc zalezy od cen surowcow na swiecie to growth lub
  • Odpowiedz