Wpis z mikrobloga

@mcdevillo: ale zauważasz, że prawie 100% propagandy na wykopie jest przeciw konfederacji, więc powiedzmy znajdują się "obrońcy", przecież jak lewica coś zrobi to wykopowa lewica nawet o tym nie pisze, za to gdy konfederacja zrobi coś co nie podoba się lewicy, to wtedy wykopowa lewica wyciąga to przy każdej możliwej okazji
  • Odpowiedz
@jadzeg-gadzmarski: Konfederacja to wygodny chłopiec do bicia. Ich poglądy są tak niespójne i odrealnione, ze potrzeba minimalnego wysiłku, żeby ich ośmieszyć.

Do tego konfederacja wypowiada się głównie w kwestiach społecznych, a to już w ogóle przyjemny temat, bo nie trzeba żadnej wiedzy ani researchu do dyskusji na te tematy
  • Odpowiedz
Konfederacja to wygodny chłopiec do bicia. Ich poglądy są tak niespójne

@ZaplutyKarzelReakcji: brawo, właśnie odkryłeś że partia Konfederacja to konglomerat składający się z Wolności, Ruchu Narodowego i Pobudki.
  • Odpowiedz
@L3stko: Nic nie odkryłem, bo ja mówię o poszczególnych szurach z tej partii. Taki Memcen jest za pełną wolnością słowa, ale jednak nie bo bozi obrażać nie wolno.

Bosak za wolnością gospodarczą, ale nie w przypadku niedziel i imigrantów rozwożących jedzenie.
  • Odpowiedz
@L3stko: Karta pułapka odpalona. To mnie bawi najbardziej, bo Konfederacja jest niespójna nawet w kwestii tego czy jest niespójna w poglądach i w zależności od sytuacji to są poglądy Konfederacji, albo poszczególnych polityków. I tak se lawirujecie w tym jakby to cokolwiek zmieniało w kwestii tego że Konfederacja to partia antyunijnych homofobów/antysemitów/populistów/demagogów xD

Wychodzi Memcen na konferencję i mówi "Nie chcemy Żydów, gejów, aborcji, podatków i UE. To trafia do
venividi - @L3stko: Karta pułapka odpalona. To mnie bawi najbardziej, bo Konfederacja...

źródło: comment_16220133660Rm8nWft3l4Hs9tkj5DVrU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Karta pułapka odpalona.

@venividi: chyba śmieszniejsze jest tylko to, że co głupszy kuc to częściej powtarza ten idiotyzm i nie widzi jak absurdalny jest ten argument.

HALO ALE KONFEDERACJA TO ZBIÓR RÓŻNYCH POGLĄDÓW

To na kogo taki kuc do cholery głosuje w naszym systemie wyborczym? Chce wolnorynkowca, oddaje sobie głos na korwina, ale jednocześnie oddaje głos na listę, na której jest socjaluch i zamordysta. Do senatu może takie głosowanie miałoby
  • Odpowiedz
@jadzeg-gadzmarski: kiedyś 90% wykopu było za Konfederacją. Chyba wiele zmieniło się, gdy połączyli się z Bosakami, i ich opowieści o wolności i równości ekonomicznej nie spinają się z skrajnie-prawicową narracją dotyczącą kwestii społecznych.
To pewnie dlatego wiele osób w Internecie ubolewa, że nie ma na polskiej scenie politycznej prawdziwej partii wolnościowej - w kwestiach ekonomicznych jak i światopoglądowych.
  • Odpowiedz