Wpis z mikrobloga

Po każdym włączeniu lapka muszę się naklepać w konsoli i nauruchamiać jakichś gówien żeby mi słuchawki zaczęły grać xD

@oakduck: Jak jakieś made in USA to pewnie tak. Ja mam made in china i działają bardzo dobrze - polecam
@arysto2011: e tam, mi działa, od lat - bez grzebania, bez grania, tylko praca - biuro, arkusze, dokumenty, narzędzia online, żadnych narzędzi rasistowskich "nur fur windowz" i elo. Włączam i wszystko hula. Ale ja jestem "linuksiarzem", w nocy kompiluje jądra, dogrywam pacze z palca i tylko czekam, az się ktoś odwróci i zara mu linuksa instaluje! Na pohybel! sudo #!$%@?!
Żeby #!$%@?ć regularną instalację popularnej dystrybucji - w sensie żeby przestała
@martwykotek: Nie wiem, jak ktoś używa jakiś ping pong linuksów to pewnie tak. Z drugiej strony Nvidia jest dość przestarzałą firmą, która dąży do monopolizacji rynku swoimi rozwiązaniami
@arysto2011: co miesiąc czy 2 odpalam starego kompa na win 10 żeby coś z niego zgrać, i za każdym razem dostaję w ryj aktualizacją która mnie prosi o udostępnienie czegoś ¯\_(ツ)_/¯ czy ustawienia apki ms jako domyślnej. Mac OS to inny lepszy świat dla mnie :)
Ktoś w ogóle używa linuxa dla to że lubi ten system i dobrze mu się go użytkuje?

@LetMeStay: No ja, miał być dualboot win/deepin linux (ładniutki chiński linux). Skończyło się na Ubuntu Budgie + win do jakichś gierek, z czego 70% czasu siedzę na Linuxie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@arysto2011: narzekacie na polaków-nosaczów-januszy, a sami zachowujecie się jak taki #nosaczsundajski #nosacz

serio, nie znam bardziej oderwanej od rzeczywistości popularnej opinii niż "hehe #apple kupują tylko debile co mają za dużo kasy", domyślam się skąd taki stereotyp w Polsce się wziął, pewnie ma takie same podstawy jak januszowe gadanie, że "zrobię ci mielonego w bułce z tortexem zamiast mcdonalda i będziesz miał to samo synek", czyli po prostu jakoś trzeba sobie
@arysto2011: Weź się przejdź ziomeczku chociaż raz do salonu Apple i poużywaj sobie ich komputera. To jest zupełnie inna klasa niż PCty jakie ma większość polaków. Ekrany o dużo większej rozdzielczości niż w PCtach z zajebistymi kolorami, stożkowe głośniki na których słychać mięsisty bacik i wszystkie szczegóły, czy smukłe aluminiowe obudowy (wiem, że wolisz plastik, bo taniej xD), a do tego system operacyjny, który integruje się z twoim telefonem i na
Ostatnio jako #webdev zmieniłem system z Windows 10 na Ubuntu 20.04. Wszystko zadziałało od strzała, sama praca na tym systemie w odczuciu jest przyjemniejsza, jakby był bardziej responsywny, a co najważniejsze niezbędne mi narzędzia jak chociażby browsersync działają zdecydowanie szybciej. I nie - nie jest to kwestia słabego sprzętu. Linux pozwala na znacznie więcej niż windows w moim przypadku, jednak wiąże się to z ryzykiem, jedna błędna komenda i laik jak ja
@arysto2011: narzekacie na polaków-nosaczów-januszy, a sami zachowujecie się jak taki #nosaczsundajski #nosacz

serio, nie znam bardziej oderwanej od rzeczywistości popularnej opinii niż "hehe #apple kupują tylko debile co mają za dużo kasy", domyślam się skąd taki stereotyp w Polsce się wziął, pewnie ma takie same podstawy jak januszowe gadanie, że "zrobię ci mielonego w bułce z tortexem zamiast mcdonalda i będziesz miał to samo synek", czyli po prostu jakoś trzeba sobie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arysto2011: zależy jak kto definiuje "działanie" komputera.. Linux się średnio nadaje do grania, ze względu na brak DirectX i jakość sterowników chociaż to i tak się już zmienia ze względu na Vulkana na korzyść Linuxa, za to w całej reszcie windows to syf.