Wpis z mikrobloga

Wiecie czemu tak mało osób transpłciowych jest widocznych? Przez to, że obawiają się o swoje zdrowie i życie. Wolą wtopić się w tłum. Ludzie często nie mają pojęcia kogo mijają na ulicy, a z mojego doświadczenia często mają to gdzieś.

Ponoć mało jest tutaj wrzucanych zdjęć na #ladnetranski i dodatkowo fajnie by było rozkręcić #transkazpolski :p
emikotek93 - Wiecie czemu tak mało osób transpłciowych jest widocznych? Przez to, że ...

źródło: comment_16215790604hZR93jXANPDLsT7z93qY1.jpg

Pobierz
  • 164
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@emikotek93: O, widzę że zrobiło sie takie małe ama to z ciekawości zapytam ;)
1. W jakim wieku stwierdziłaś, ze jesteś kobietą?
2. Byłaś u psychologa czy sama się zdiagnozowałaś ?
A tak ze swojej strony dodam że jedną z przyczyn wątpliwej popularności trans-osób może być ich walka o atencję poprzez kontrowersje. Oczywiście rozumiem twoją chęć bycia akceptowaną i odcinam sie tutaj od jakiegokolwiek hejtu. Rozumiem też że czasem inaczej
  • Odpowiedz
@Ququ7:
1. Czułam od zawsze, że nie jestem chłopcem, ale pewność kim się czuję uzyskałam mając jakieś 9 czy 10 lat
2. Byłam u psychologa tylko aby się upewnić

A walka o swoje przez kontrowersję jest czymś złym. Ja staram się pokazać normalną stronę osób trans i że w praktyce jesteśmy tacy sami jak reszta ludzi
  • Odpowiedz
Polacy to sa takie platki sniegu, juz musi napisac ze dziewczyna jest "ble", ze nieprawdziwa i pewnie tez molestuje. Nic nikomu nie robiacy krZywdy czlowiek chce sie czuc lepiej w swoim ciele to trzeba mu pokazac gdZie jest jego miejsce zeby poczuc sie lepiej. Brawo Wykopki. Idzcie zwalic Orbanowi, Ziobrze, Czarnkowi etc.
  • Odpowiedz
@emikotek93: Świat się zmienia i będzie już tylko lepiej, zobaczysz ;) Ogromnie cię podziwiam za wytrwałość, pogodę ducha i zwyczajną życiową mądrość, bo ja na twoim miejscu już dawno rzuciłbym ten chlew i wyjechał żyć w kraju, gdzie mieszkają ludzie z działającymi mózgami.
Nie przejmuj się tak bardzo komentarzami tutaj. Ludzie, którzy się z ciebie naśmiewają i negują twoją seksualność oraz płeć to zwykli tchórze zamknięci w swoich piwnicach, którzy
  • Odpowiedz
Mieszkajac w Danii nie jestem sobie w stanie ogarnac jak bardzo Polakow interesuje co kto robi ze swoim cialem i zyciem. Dopoki nie robi krzywdy nie twoj interes
  • Odpowiedz
Aby z tłumu zrobić osoby, a nie tylko tło

@emikotek93: XDDDDD jakbym miał się interesować każdą mijaną osobą to bym w psychiatryku skończył.

i dla tego ludzie nie powinni być niemili dla takich osób.

Mordo, ludzie ogólnie są dla siebie niemili, nie wiem dlaczego liczysz, że jak zobaczą osobę trans, to nagle się
  • Odpowiedz
Mezczyzni: jestesmy dyskriminowani przez Julki!

@Gregory960: gdzie coś takiego pisałem? Kilkuset przegrywów z wykopu to nie ogół mężczyzn.

Tez mezczyzni: patrz jaki spermiarz, ja to nie jestem spermiarz jestem normalny PODKRESLAM normalny gosc

Jak się zachowujesz jak j----e zwierze i do obcej osoby piszesz, że chcesz ją r----ć, to normalny nie jesteś.
  • Odpowiedz
@emikotek93: szanuję, że chcesz podnieść świadomość społeczną wśród wykopowych konserw.

to nie jest alternatywa, tylko problem z tak zwanym passingiem. Niektóre osoby nie dają rady wyglądać jak cis osoby i przez to boją się wyjść na miasto

Musisz zaznaczać takie rzeczy we wpisie. Próbujesz uświadamiać środowisko o zerowej wiedzy na temat osób transpłciowych, im trzeba tłumaczyć wszystko od zera jak dzieciom i nie piszę tego, żeby komukolwiek ubliżyć. Oni patrzą
  • Odpowiedz
@MagicznyToudi: nie mówię, aby interesować się każdą osobą z tłumu :p raczej o tym, aby myśleć o nich w ramach ludzi, a nie przeszkody na drodze :)
Operacje plastyczne są ok, ale nie powinny być wymuszane przez społeczeństwo. Sama myślę o 2 niewielkich, bo mi coś przeszkadza, a znajomi mówią, że go nic takiego :p
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@emikotek93: kiedyś byłem mocno prawistronny - wiesz, pedały do gazu a za nimi transy itd.
Jednak dorosłem i stwierdziłem - jeśli się kochają to c--j z nimi #pdk
A jeśli tak się lepiej czujesz to spoko, masz mój topór kum... Koleżanko?
  • Odpowiedz