Wpis z mikrobloga

• 1
@ernst_stavro_blofeld prawda jest taka, że te paszporty mają dotyczyć podróży zagranicznych. Dodatkowo jestem totalna zwolenniczką uciskania antyszczepow tak mocno, jak się da. Nie da się po prośbie, trzeba siła. Już znam parę osób, co były przeciw, ale jak chodzą słuchy że będą ograniczenia dla nieszczepionych to zmieniły zdanie i jednak się zaszczepia. Zła motywacja, ale lepsza taka niż zadna.
  • Odpowiedz
@mojwa Gardzę tobą tępa zamordystko. Ciesze się że nie masz siły sprawczej i tylko możesz sobie popisać w internecie. Tacy jak ty donosili na Żydów Niemcom. Bo przecież warszawskie getto powstało w celu oddzielenia chorych na tyfus i utrudnienie rozprzestrzeniana się choroby czyli w twoim rozumieniu jest to cel wyższy. Kompletnie zasługujesz na wszystko co nas teraz spotkało.
  • Odpowiedz
@lewy313: " A trzeba tam skanowac paszport jak chcesz isc do restauracji lub fryzjera jak np w Berlinie? "

A tak jest teraz w Berlinie ? Podeslesz jakiegoś linka do informacji o tym że trzeba skanować paszport przy wejściu do restauracji ? Może być po niemiecku albo angielsku. Ewentualnie czy któryś z Mirków mieszkający w Berlinie może się wypowiedzieć jak to w praktyce wygląda ?
  • Odpowiedz
@ernst_stavro_blofeld: no cyfrowego paszportu nie było ale po szczepieniu dostaje się książeczkę z odpowiednim wpisem .
Może to też być dla ciebie szok , ale szczepienie na żółta febrę musisz powtarzać co 10 lat . No cóż czasy się zmieniają więc nic dziwnego że ludziom wygodniej mieć cyfrowe potwierdzenie w telefonie niż wozić że sobą dodatkowy świstek. Wiesz że do banku też możesz się zalogować w sposób " cyfrowy "
  • Odpowiedz
@lewy313: dzięki za odpowiedź. No i powiem ci szczerze że tak jak jestem zwolennikiem szczepień to już robienie takich rzeczy uważam za przegięcie .
Z drugiej strony patrząc ;to przecież jeśli przysłowiowy " rząd " czy ktokolwiek będzie chciał o tobie coś wiedzieć to wystarczy że dostanie się do twojego smartfona i będzie wiedział o tobie więc niż ty sam . Więc nie zakładałbym od razu że paszporty covidowe to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mojwa: ale to dotyczyło krajów egzotycznych typu jakieś Tajlandie, Brazylie, państwa w Afryce. A nie kuźwa polski sąsiad czy generalnie kraj w Europie. Plus wymōg tego wszędzie - to po prostu patologia, ale po raz który już okazuje się, że większość jest tak naiwna, że aż boli.
  • Odpowiedz
@Niesmialo_jezdze_tarpanem:

Więc nie zakładałbym od razu że paszporty covidowe to próba kontroli ludzi tylko bardziej jakiś sposób na zatrzymanie pandemii , nie koniecznie dobry

Ja nie zakladam ze komisja europejska chce stworzyc podwaliny systemu do kontroli populacji ale znam historie i wiem ze zawsze moze sie pojawic zla wladza ktora wykorzysta istniejacy system do zlych celow.

Dlatego mimo wszystkich plusow uwazam ze taki system nigdy nie powiniem byc stworzony a
  • Odpowiedz