Aktywne Wpisy

powsinogaszszlaja +183
źródło: Znów rok na plus
Pobierz
Itslilianka +677
Idę sobie do Lidla a huop prowadzi dwie sztuki metrowych Cane Corso bez smyczy luzem xD jak mnie mijały to mnie obwachaly a ja jako że łeb w telefonie miałem to zauważyłem dopiero jak się zbliżyły i mało zawału nie dostałem xD co do ludzie mają k---a w łbach #psiarze
źródło: temp_file3685554025533124691
Pobierz

źródło: comment_1621513153galk0W4vJfmZyprc733EBs.jpg
PobierzA tak jest teraz w Berlinie ? Podeslesz jakiegoś linka do informacji o tym że trzeba skanować paszport przy wejściu do restauracji ? Może być po niemiecku albo angielsku. Ewentualnie czy któryś z Mirków mieszkający w Berlinie może się wypowiedzieć jak to w praktyce wygląda ?
Może to też być dla ciebie szok , ale szczepienie na żółta febrę musisz powtarzać co 10 lat . No cóż czasy się zmieniają więc nic dziwnego że ludziom wygodniej mieć cyfrowe potwierdzenie w telefonie niż wozić że sobą dodatkowy świstek. Wiesz że do banku też możesz się zalogować w sposób " cyfrowy "
https://www.berlin.de/corona/en/measures/
Jezeli chcesz isc np do fryzjera od 4 miesiecy musisz pokazac test, zaswiadczenie o szczepieniu albo Cie nie wpuszcza
Z drugiej strony patrząc ;to przecież jeśli przysłowiowy " rząd " czy ktokolwiek będzie chciał o tobie coś wiedzieć to wystarczy że dostanie się do twojego smartfona i będzie wiedział o tobie więc niż ty sam . Więc nie zakładałbym od razu że paszporty covidowe to
Ja nie zakladam ze komisja europejska chce stworzyc podwaliny systemu do kontroli populacji ale znam historie i wiem ze zawsze moze sie pojawic zla wladza ktora wykorzysta istniejacy system do zlych celow.
Dlatego mimo wszystkich plusow uwazam ze taki system nigdy nie powiniem byc stworzony a
@Stallion45: XDDD to tak jakby idiota miał pretensje, że ktoś mu łatkę idioty przykleił :D