@mendrix u nas w wojewódzkim z jakiegoś p--------o powodu Manhatanem nazywają przedmieście gdzie w dużych domach jednorodzinnych mieszkają sobie bogacze
@Szamotowy_Marian: W Płocku tez targowisko nazywane jest Manhatan. Nie wiem jak wyglada teraz ale wcześniej to był plac z rumuńskimi stoiskami kryty ceratą:)
@mendrix: u nas jest Hamburg ( ͡°͜ʖ͡°) kiedyś tzw. Nowe bloki. Wzięło sie to ponoć z tego, że ludzie, którzy sie tam wprowadzali to była wyższa p----------a i chamy ( ͡°͜ʖ͡°)( ͡°͜ʖ͡°)
@mendrix: W Nowej Soli (lubuskie) Manhattan to było takie jakby centrum handlowe, były sklepy odzieżowe, optyk, obuwnicze, z biżuterią, jakieś kosmetyczne. Teraz pojedyncze są otwarte, chyba wyłącznie piekarnie, warzywniaki i mięsne. A kiedyś to było centrum miasta!
@mendrix w powiatowym Tarnowie, jak widzę dość oryginalnie, są Falklandy. Osiedle powstawało w okresie wybuchu konfliktu w tym regionie i o Falklandach było głośno. Osiedle wtedy dość daleko położne od miasta, nazywane było najdalszym zakątkiem świata jaki przyszedł na myśl, czyli właśnie Falklandami i tak zostało.
dostałam bojowe zadanie i mam przygotować playlistę z hiciorami na wesele kumpeli i stresuje się jakby zależało od tego moje życie (mam na to 7 miesięcy a już spędza mi to sen z powiek)
źródło: comment_1621408496CMS9ZVxZ8NcVJGh3WIQXbh.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1621416052xM6XCpqJtasimqqkz7e5M8.jpg
Pobierzźródło: comment_1621421265rhWp09VHImACAGERrrGEEg.jpg
PobierzOsiedle powstawało w okresie wybuchu konfliktu w tym regionie i o Falklandach było głośno.
Osiedle wtedy dość daleko położne od miasta, nazywane było najdalszym zakątkiem świata jaki przyszedł na myśl, czyli właśnie Falklandami i tak zostało.