@niezdiagnozowany: Ale w sumie to we wszystkich większych miastach w Polsce są ostatnimi czasy podwyżki cen biletów. I jest to głównie wina zmniejszania funduszy miast przez PiS plus inflacja. Po nowym ładzie znów spodziewałbym się podwyżki cen bo miasta ponownie stracą(kwota wolna będzie odliczana od ich budżetu) a zyska budżet państwa(pod pozorem 9% opłaty zdrowotnej który wcale nie będzie w pełni iść na zdrowie).
@magicznyKrzysztof: to SKM w Trójmieście jest z-----e. W Warszawie mam jeden bilet na którym se dojade za 4.40 z pipidówy pod warszawą w dowolne miejsce w wawie bo mogę skorzystać na tym samym bilecie ze wszystkich środków komunikacji w 1 strefie, a w trójmieście muszę kupić bilet na SKM za 4.40 i potem jakbym chciał podjechać busem kilka przystanków to kolejny xD
@ButtHurtAlert: no dobrze ale w jaki sposób brak wspólnego biletu świadczy o tym że SKM jest z-----e? A tak poza tym jest wspólny bilet nazywa się mbzg czy jakoś tak.
@magicznyKrzysztof: w tym że zniechęca do korzystania ze zbiorkomu. W wawie dało radę nawet dwie wojewódzkie spółki(WKD i KM) zaciągnąć do przewożenia ludzi na wspólnej taryfie, jako przyjezdny czy niedzielny pasażer nie zastanawiasz się wsiadając do środka transportu czy akurat ten bilet będzie działał tylko po prostu wsiadasz i kasujesz, wiesz że jak chcesz dojechać do ciotki na drugim końcu miasta to możesz to zrobić spokojnie na półtoragodzinnym bilecie i
@magicznyKrzysztof: ja się zgodzę z kolegą wyżej, jeździłam swojego czasu często do Trójmiasta i ten rozpierdziel biletowy do tej pory jest dla mnie czarną magią. Znam też bardzo wielu turystów, którzy mają identyczne zdanie. Zero jednolitości. Z drugiej strony oprócz tego nie mogę złego słowa powiedzieć o tej komunikacji. Na pewno jest dużo lepsza i lepiej przemyślana, niż ta wrocławska, dlatego post OPa mnie zdziwił. Z drugiej strony, nie mieszkam
@DarkZizi: @magicznyKrzysztof: @nelisa: @MrNobody567: to ja nie wiem, o ktorej jezdziliscie, o 7 praktycznie wszystko sie spoznia. Wlacznie z tramwajami. O 17/18 zrezygnowalem juz praktycznie z jazdy autobusem, bo i po co jak autobusy jezdza jak chca, wielkrotnie lepiej pojsc z buta niz czekac na busa, bo sie po prostu nie doczekasz.
Co do taboru, hmm xD. Wiekszosc autobusow jest nowa i niskopodlogowa, to
Wiekszosc autobusow jest nowa i niskopodlogowa, to samo tyczy sie tramwajow, ale Dula lubi robic trik, ktorego nauczyla sie jeszcze od Adamowicza puszczania kilku muzealnych skladow tramwajowych, plus maksymalnie napchanego o 7-8 149/249, ktory jest zwykle maly i stary.
@niezdiagnozowany: w bardzo wielu miastach tak robią, to nie tajemny trik, gdzie prezydent naciska guzik i z diabolicznym śmiechem wypuszcza spod ziemi stare tabory. Po prostu MPK/podobne orają stare tramwaje na
źródło: comment_1621401180qpDz4Q6mZ4QvOZXIpHW04I.jpg
PobierzI jest to głównie wina zmniejszania funduszy miast przez PiS plus inflacja.
Po nowym ładzie znów spodziewałbym się podwyżki cen bo miasta ponownie stracą(kwota wolna będzie odliczana od ich budżetu) a zyska budżet państwa(pod pozorem 9% opłaty zdrowotnej który wcale nie będzie w pełni iść na zdrowie).
A tak poza tym jest wspólny bilet nazywa się mbzg czy jakoś tak.
Przychodzisz na gdański tag i nie wiesz, kto to @MikolajDominikSobczak-RadnyOliwy?
Co do taboru, hmm xD. Wiekszosc autobusow jest nowa i niskopodlogowa, to
@niezdiagnozowany: w bardzo wielu miastach tak robią, to nie tajemny trik, gdzie prezydent naciska guzik i z diabolicznym śmiechem wypuszcza spod ziemi stare tabory. Po prostu MPK/podobne orają stare tramwaje na