Wpis z mikrobloga

@niezdiagnozowany: Ale w sumie to we wszystkich większych miastach w Polsce są ostatnimi czasy podwyżki cen biletów.
I jest to głównie wina zmniejszania funduszy miast przez PiS plus inflacja.
Po nowym ładzie znów spodziewałbym się podwyżki cen bo miasta ponownie stracą(kwota wolna będzie odliczana od ich budżetu) a zyska budżet państwa(pod pozorem 9% opłaty zdrowotnej który wcale nie będzie w pełni iść na zdrowie).
  • Odpowiedz
@magicznyKrzysztof: to SKM w Trójmieście jest z-----e. W Warszawie mam jeden bilet na którym se dojade za 4.40 z pipidówy pod warszawą w dowolne miejsce w wawie bo mogę skorzystać na tym samym bilecie ze wszystkich środków komunikacji w 1 strefie, a w trójmieście muszę kupić bilet na SKM za 4.40 i potem jakbym chciał podjechać busem kilka przystanków to kolejny xD
  • Odpowiedz
@magicznyKrzysztof: w tym że zniechęca do korzystania ze zbiorkomu. W wawie dało radę nawet dwie wojewódzkie spółki(WKD i KM) zaciągnąć do przewożenia ludzi na wspólnej taryfie, jako przyjezdny czy niedzielny pasażer nie zastanawiasz się wsiadając do środka transportu czy akurat ten bilet będzie działał tylko po prostu wsiadasz i kasujesz, wiesz że jak chcesz dojechać do ciotki na drugim końcu miasta to możesz to zrobić spokojnie na półtoragodzinnym bilecie i
  • Odpowiedz
@magicznyKrzysztof: ja się zgodzę z kolegą wyżej, jeździłam swojego czasu często do Trójmiasta i ten rozpierdziel biletowy do tej pory jest dla mnie czarną magią. Znam też bardzo wielu turystów, którzy mają identyczne zdanie. Zero jednolitości. Z drugiej strony oprócz tego nie mogę złego słowa powiedzieć o tej komunikacji. Na pewno jest dużo lepsza i lepiej przemyślana, niż ta wrocławska, dlatego post OPa mnie zdziwił. Z drugiej strony, nie mieszkam
  • Odpowiedz
@DarkZizi: @magicznyKrzysztof: @nelisa: @MrNobody567: to ja nie wiem, o ktorej jezdziliscie, o 7 praktycznie wszystko sie spoznia. Wlacznie z tramwajami. O 17/18 zrezygnowalem juz praktycznie z jazdy autobusem, bo i po co jak autobusy jezdza jak chca, wielkrotnie lepiej pojsc z buta niz czekac na busa, bo sie po prostu nie doczekasz.

Co do taboru, hmm xD. Wiekszosc autobusow jest nowa i niskopodlogowa, to
  • Odpowiedz
Wiekszosc autobusow jest nowa i niskopodlogowa, to samo tyczy sie tramwajow, ale Dula lubi robic trik, ktorego nauczyla sie jeszcze od Adamowicza puszczania kilku muzealnych skladow tramwajowych, plus maksymalnie napchanego o 7-8 149/249, ktory jest zwykle maly i stary.

@niezdiagnozowany: w bardzo wielu miastach tak robią, to nie tajemny trik, gdzie prezydent naciska guzik i z diabolicznym śmiechem wypuszcza spod ziemi stare tabory. Po prostu MPK/podobne orają stare tramwaje na
  • Odpowiedz