Wpis z mikrobloga

Pytanko do obeznanych

Akademia Leona Kozmińskiego - uznana uczelnia? Dość drogie studia podyplomowe, ale bardzo fajny program.
SGH ma jednak trochę mniej konkretów podanych w programie studiów, do tego kończy się nie projektem, a pracą dyplomową, a pisania prac mam dość.

#studbaza #studia #marketing #marketinginternetowy #pracbaza #korposwiat #sgh #kozminski #warszawa

Które studia lepsze pod kątem podyplomówki z Marketingu/Zarządzania Sprzedażą itp?

• Akademia Leona Kozmińskiego 40.2% (41)
  • Szkoła Główna Handlowa 59.8% (61)

Oddanych głosów: 102

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zabijamnudetutajczesc:

SGH > Koźmin w CV

Jeśli by szedł na mgr to tak, ale podyplomowe? Imo wszystko jedno

@Sok_Mandarynkowy: Ja bym sprawdził życiorysy i linkediny wykładowców czy są praktykami i czy odnosili sukcesy, na koźminie większa szansa na takich. Sam nie studiowałem, ale znam osoby po SGH na wysokich stanowiskach które wybierały koźmina na podyplomowe i poznałem też paru wykładowców stamtąd, którzy koszą naprawdę gruby hajs z biznesu
  • Odpowiedz
@chinski_pierozek: na podyplomowych chyba też, mam trochę znajomych, co kończyli tak zwane gównostudia, zrobili jakieś basicowe podyplomówki na SGH i się kompletnie przebranżowili dzięki nim. SGH to dalej dla pracodawców jest superbrand. Piszę to też z perspektywy osoby, która czasem zatrudnia do swojego zespołu i tych CV trochę się naoglądałem w życiu. No i na SGH można wielu spoko ludzi poznać z różnych branż, networkingowo to plus. Wiadomo, na Koźminie
  • Odpowiedz
@Sok_Mandarynkowy: jak chcesz iść do marketingu, a nie masz bezpośrednio konwertowalnego doświadczenia to ja bym na twoim miejscu znalazł jakiegoś Mietka mechanika i zaproponował mu, że poprowadze mu profil na FB/Insta za darmo przez jakiś czas. Powiedziałbym mu, że chcę pracować tu i tu, ale chcą ludzi z doświadczeniem, więc on zyska reklamę za free, a ja doświadczenie do pracy. Ewentualnie skoro i tak bym tam jeździł robić foty itd.
  • Odpowiedz