Aktywne Wpisy
Viado +1
Mam 250k do zainwestowania, po dłuższych analizach odrzuciłem bitcoina, obligacje i akcje. Stanęło na nieruchomościach. Wiadomo że w dużym mieście nic za to nie kupię ale w miastach typu zielona góra albo skarżysko kamienna idzie dostać kawalerkę za 150k. Ktoś ma doświadczenie z inwestycjami pod wynajem w takich miałych miastach? Jaką stopę zwrotu wam się udało wyciągnąć na takich mieszkaniach?
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #inwestycje #pieniadze #bitcoin #kryptowaluty
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny #inwestycje #pieniadze #bitcoin #kryptowaluty
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
110m2, pole kwadratu. Wyjście kabla z internetem zaznaczone czerwoną kropką.
W każdym pomieszczeniu będzie głośnik wifi (nie pytajcie dlaczego. nie mój pomysł) + komputery + urządzenia mobilne pracowników i klientów.
I teraz kwestia - co kupić?
Planowałem kupić jakiegoś Ubiquiti Wifi 6 MuMimo 4x4, więc budżet tak do 2k
Ale może ma ktoś lepszą koncepcję? Może jakieś wifi mesh od Deco TP linka?
#router #routery #internet #siecikomputerowe #sieci
Komentarz usunięty przez moderatora
Po co ci wifi6?
@korni007: z wieloma AP jest taki problem, że mogą być spięte wyłącznie po wifi/ewentualnie prądzie. Ale etherneta na drugi koniec firmy niestety nie przeciągnę, więc wolałbym się jednak zmieścić z jednym routerem/AP/zwałjakzwał.
@korni007: Przyszłościowo myślę. Jak mam wywalić ponad kafla na router, to niech będzie miał najnowsze technologie. Ponoć sobie też lepiej radzi z wieloma urządzeniami w sieci
@WarszawskiSloik: Podoba mi się rozmiar tego Archera. Szkoda tylko, że taki brzydki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@bagi1: archery to są zabawki dla użytkownika domowego, a nie sprzęt do firmy
@bagi1: tym co możesz skonfigurować, jakością wykonania, wsparciem w aktualizacjach softu itp.
To ja już wolę router z apką na telefon. Szybciej i łatwiej puścić updejta na takim sprzęcie
Sprzęt ma działać i być bezpieczny.
Jeżeli odpowiadasz za bezpieczeństwo w firmie to nie kupuj domowego gówna tylko biznesowy sprzęt ze wsparciem na kilka lat.
@bagi1: Serio #!$%@?ło mnie to xD
Komentarz usunięty przez autora