Aktywne Wpisy
Napedikr +1059
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
mrocznegacie +192
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Za tydzień zakładam na dół aparat. To też pomoże w ogarnięciu szczęki.
#przegryw
Wołam użytkowników, którzy zaplusowali następujący wpis lub komentarz:
https://www.wykop.pl/wpis/55372091/efekty-po-trzech-miesiacach-noszenia-ortodontyczne/
@SzczeryChopak
@Jomahajomaso
Ale z was leje iks de, beka z panów grafików śledczych :)
@affairz
Poszło priw
@typowy_lobuz hahaha nadal śmieszy :D
@potezny_zachodniopomorszczanin: @Decode: @majkkali: @RoastieRoast: Panowie ja jestem po dwóch operacjach wady zgryzu i kilkuletnim leczeniu. Op #!$%@? głupoty, po pierwsze w tym wieku nie zakłada się ekpandera podniebnego tylko robi się zabieg sharpe. Polega na przecięciu szwu podniebnego i wtedy aparatu hyrax. Tylko w nastoletnich latach ma to sens jeśli jeszcze szew jest elastyczny. Wtedy aparat na zęby i poszerzanie górnej
Komentarz usunięty przez autora
Na początku filmiku mam ustawioną szczękę i język w poprawnym miejscu (na tę chwilę), dzięki ekspanderowi plus aparat na górę. Za tydzień zakładam aparat na dół i ustawienie żuchwy będzie jeszcze profilowane do optymalnego ustawienia. Na końcu mam cofniętą szczękę, aby zobrazować wam jak miałem przed leczeniem. Do