Wpis z mikrobloga

Po sześciu miesiącach zakończyłem leczenie ekspanderem poszerzającym podniebienie. Polecam.
Za tydzień zakładam na dół aparat. To też pomoże w ogarnięciu szczęki.
#przegryw

Wołam użytkowników, którzy zaplusowali następujący wpis lub komentarz:
https://www.wykop.pl/wpis/55372091/efekty-po-trzech-miesiacach-noszenia-ortodontyczne/

KrotkiSzpic - Po sześciu miesiącach zakończyłem leczenie ekspanderem poszerzającym po...

źródło: comment_1621010440nIUEv3K3027qZF6yuOI3c3.jpg

Pobierz
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KrotkiSzpic A ja leje NA Ciebie, lepiej już było nic nie odpisywać. Nawet zagięcia na kołnierzu i ramionach są identyko. Walisz w #!$%@? i tyle :) Jak byś potrzebował korków z robienia zarzutek to pisz. Czesc.
  • Odpowiedz
  • 1
@rysownik ale te zdjęcia zrobiłem dzisiaj. Po prostu po lewej mam ułożenie szczęki i języku z przed leczenia, a po prawej tak jak używam tego teraz. Wcześniej nie mogłem tego uzyskac, bo fizycznie nie miałem miejsca między zębami.

@typowy_lobuz hahaha nadal śmieszy :D
  • Odpowiedz
@KrotkiSzpic:
@potezny_zachodniopomorszczanin: @Decode: @majkkali: @RoastieRoast: Panowie ja jestem po dwóch operacjach wady zgryzu i kilkuletnim leczeniu. Op #!$%@? głupoty, po pierwsze w tym wieku nie zakłada się ekpandera podniebnego tylko robi się zabieg sharpe. Polega na przecięciu szwu podniebnego i wtedy aparatu hyrax. Tylko w nastoletnich latach ma to sens jeśli jeszcze szew jest elastyczny. Wtedy aparat na zęby i poszerzanie górnej
  • Odpowiedz
@janabanana: @Odludek_Odludny: @rysownik: @bizonsky: @SweetieX: @Decode: @krucjan: @RoastieRoast:

Na początku filmiku mam ustawioną szczękę i język w poprawnym miejscu (na tę chwilę), dzięki ekspanderowi plus aparat na górę. Za tydzień zakładam aparat na dół i ustawienie żuchwy będzie jeszcze profilowane do optymalnego ustawienia. Na końcu mam cofniętą szczękę, aby zobrazować wam jak miałem przed leczeniem. Do
KrotkiSzpic - @janabanana: @Odludek_Odludny: @rysownik: @bizonsky: @SweetieX: @Decode...
  • Odpowiedz