Wpis z mikrobloga

@niezdiagnozowany to się budzisz sam z siebie bez powodu i jesteś zmęczony? Nigdy tak nie miałem. Zawsze jest jakiś powód. Hałas. Choroba i budzę się spocony cały. Itd itd. to do lekarza. To jakaś patologia a nie dar. Dar ma kumpel który śpi po 5 godzin dziennie i to mu wystarcza i czuję się wyspany. Najpóźniej chodzi spać i najwcześniej wstaje. Super sprawa. Zawsze mu tego zazdrościłem. Chociaż ja też staram
  • Odpowiedz
@niezdiagnozowany: Skończ bredzić i traktować czas jako wyznacznik dobrego snu. Podczas snu układ glimfatyczny oczyszcza mózg z toksyn, kasuje niepotrzebne połączenia i utrwala nowe. Każdy ma swój wewnętrzny zegar biologiczny, jeden śpi 5h i jest wyspany, drugi musi spac 10, bo proces oczyszczania trwa dłużej. Im jesteś młodszy, im więcej informacji przyswajasz tym więcej snu mózg potrzebuje aby zakończyć proces.
Jeżeli za młodu nie sprawdziłeś swojego zegara, to teraz pozostaje
  • Odpowiedz
@niezdiagnozowany: Widać, bo nigdzie nie napisałem że znam bezpośrednio Twój organizm, a zaznaczyłem że ludzie są biologicznie różni. Potrzebujesz 8-9 i jest to w pełni normalne. Dostosuj tryb życia i nawyki pod swój zegar, a nie odwrotnie i będzie lux miras ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@krasnalik:

A-----l zaburza sen. Pijąc regularnie niedosypiasz, przez co organizm nie regeneruje się i człowiek czuje się ciągle zmęczony. Więc wieczorkiem kusi chlapnąć szklaneczkę na rozluźnienie i koło się zamyka.
  • Odpowiedz