Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +2300
Mirki, to dziś!
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
Nacho_Libre +18
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Studiuję już 2 rok kierunek, którego nienawidzę. Dlaczego nie zmieniłem po 1 roku? Nie jestem chyba w stanie na to odpowiedzieć, ale nie ma co rozwodzić się nad przeszłością.
Rozmawiałem z rodzicami o zmianie kierunku i są do tego sceptycznie nastawieni. Mówią że lepiej już skończyć nawet te 3.5 roku i później ewentualnie pójść na drugi niż zrekrutować się na inny i mieć zmarnowane 2 lata.
Szczerze mówiąc to jeszcze parę tygodni temu byłem w pełni zdecydowany co do zmiany, ale teraz już sam nie wiem co robić, więc mam ochotę porozmawiać z kolegami z internetu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#studia #studbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #609b6e07fe0977000b8aef02
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Jeśli masz się mu poświęcać, rezygnować z innych, ciekawszych zajęć czy kierunku na który byś chciał iść to raczej nie ma co się zmuszać.
Rodzice zawsze będą niechętni do radykalnych zmian dziecka.
Co studiujesz i na co chcesz iść? Jak są pokrewne to bym skończył ten i poszedł na inny na magisterkę
Jak zupełnie inne to zacznij drugi kierunek a ten zawieś lub próbuj ciągnąć jako 'drugi', bo zawsze jest szansa, że nowy kierunek nie będzie lepszy
Oto co ja bym zrobił:
1. Dowiedz się czy możesz iść na magisterkę z informatyki po inżynierii biomedycznej (raczej tak ale dowiedział bym się u źródła) + jakie będą wymagania wstepne
2. Co chcesz robić po informatyce? Masz już to sprecyzowane czy nie? Tutaj chodzi głównie o to, czy będą wymagać 5letnixh studiów informatycznych na wyższych stanowiskach
3. Skontaktuj się z Biurem Karier na swojej uczelni - często mają coachow i doradców którzy mogą Ci sporo pomoc
4. Obczaj program nauczania na informatyce 1stopien - czy jesteś w stanie sam się tego nauczyć. Albo juz to umiesz? Wiadomo, że studiując więcej się dowiesz ale jak masz doświadczenie może nie warto tracić czas na
1. Nie mam oficjalnych informacji, tylko od studentów, ale nie jest to za bardzo możliwe, ponieważ kierunki zbyt się różnią, szczególnie że infa to dość oblegany kierunek i nie brakuje im chętnych.
2. Tak, chciałbym pracować przy rzeczach niskopoziomowych .Znalezienie pracy nie należałoby do najłatwiejszych, więc prawdopodobnie pracowałbym przez jakiś czas w popularniejszych/łatwiejszych technologiach i dopiero później szukał czegoś wymarzonego. Generalnie początkowo byłbym otwarty na wszystko.
3. Nie pomyślałem o tym, spróbuję to zrobić.
5. Taka opcja
ja studiowalem budownictwo ale mi srednio szlo;
zaczalem 3 inne kierunki na uniwerku - tak, zeby zobaczyc co to jest i czy mi sie podoba
zaliczylem zwykle 1wszy rok i ucieklem skonczyc budownictwo;
a potem popracowalem rok w firmie budowlanej; stwierdzilem, ze nie chce tego robic, ucieklem do UK, pouczylem sie sam podstaw informatyki i jestem Test