Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wlan0: Też miałem Astrę na 5.05, ale wolę poczekać nawet te dwa tygodnie, niż zdychać 2 dni jak moja różowa albo narzeczona koleżki. ( ͠° °)
  • Odpowiedz
@radziuxd: generalnie ja covida przechorowałem, więc myślę że nie będzie dramatu, bo to nie będzie dla organizmu pierwszy kontakt z wirusem. A jak przechoruję - trudno, jakoś zniosę, do pracy nie pójdę i tyle.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wlan0: obydwa przypadki, które wymieniłem też przechorowały covida, a szczepionkę zniosły gorzej niż sam covid. Ale żeby nie było - znam jedną osobę, która po Astrze czuła się dobrze, czego i Tobie życzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wlan0: obydwa przypadki, które wymieniłem też przechorowały covida, a szczepionkę zniosły gorzej niż sam covid. Ale żeby nie było - znam jedną osobę, która po Astrze czuła się dobrze, czego i Tobie życzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@radziuxd: po pfizerze osoby które miały wcześniej covida, nawet bez objawów (pielęgniarka OIT) też nie czują się świetnie - ta pielęgniarka doszła do 39*C przez 2 dni
  • Odpowiedz
@radziuxd: z opisów anegdotycznych personelu medycznego tak wynika, że osoby które chorowały na COVID albo były zaszczepione 1. dawką mRNA następne szczepienie mRNA przechodzą ciężej (pierwsza dawka jest zazwyczaj spoko, w drugiej dochodzi podwyższona temperatura, łamanie w kościach, itd. - nic niespodziewanego i groźnego)

a przy Astrze albo to kwestia tego, że przekonują się do paracetamolu który rozwiązuje większość NOPów w jej przypadku albo przyzwyczajają albo faktycznie daje mniej standardowych
  • Odpowiedz