Aktywne Wpisy

P-----c w dzieciństwie i jej skutki
Na Mirko często przewija się temat toksycznych rodziców, „świętego spokoju” i słynnego tekstu „kiedyś to było, dostało się kablem od prodiża i człowiek wyrósł na ludzi”. Porozmawiajmy poważnie. Jak z perspektywy czasu oceniacie atmosferę w swoich domach rodzinnych? Czy fizyczna lub psychiczna tresura ze strony rodziców to był u Was standard, czy mieliście szczęście wychować się w normalnych warunkach?
Ankieta w pełni anonimowa.
#ankietydetektywa
Na Mirko często przewija się temat toksycznych rodziców, „świętego spokoju” i słynnego tekstu „kiedyś to było, dostało się kablem od prodiża i człowiek wyrósł na ludzi”. Porozmawiajmy poważnie. Jak z perspektywy czasu oceniacie atmosferę w swoich domach rodzinnych? Czy fizyczna lub psychiczna tresura ze strony rodziców to był u Was standard, czy mieliście szczęście wychować się w normalnych warunkach?
Ankieta w pełni anonimowa.
#ankietydetektywa
Jaki rodzaj „metod wychowawczych” dominował w Twoim domu i jak na Ciebie wpłynął?
- Przemoc fizyczna (pas, kabel) i trauma do dziś 9.4% (431)
- Przemoc psychiczna (wyzywanie, poniżanie) 7.9% (361)
- Zimny chów (brak zainteresowania) 10.1% (463)
- Sporadyczny klaps, ale był strach przed rodzicem 19.9% (913)
- Awantury domowe i alkohol (syndrom DDA/DDD) 10.6% (488)
- Nadopiekuńczość i toksyczna kontrola (brak luzu) 7.7% (353)
- Normalny dom – szacunek, miłość i wsparcie 14.4% (661)
- Było biednie/ciężko, ale bez żadnej przemocy 8.4% (387)
- Dopiero na terapii odkryłem, jak było toksycznie 2.2% (100)
- Wyniki / Nie chcę o tym myśleć 9.5% (437)
kondor_20_zglos_sie +630
Jak mówiłem że są lekarze co masowo skupują mieszkania i mają ich po kilkanaście to na wykopie mówili mi że trolluje, że to tylko jeden 1% lekarzy. A tutaj zwykły lekarz xD 7 lat doświadczenia. Zarobki w rok milion złotych. Takich asów są tysiące. Wyhodowani na naszym garbie. A zwykły człowiek po studiach inżynier desperacko liczy pieniądze czy mu na wkład własny do kredytu starczy… ten kraj to wschodnie standardy, rozkradany na
źródło: IMG_6133
Pobierz

źródło: comment_1620153482ljLszw0w9p2OsqpHenIuB7.jpg
Pobierz