Wpis z mikrobloga

Nowotwór jądra. Lat 26, generalnie zdrowy, od jakiegoś czasu bardziej chorowity, od razu jak poczułem, że się powiększyło poszedłem na sor. O 16 wyszedłem bo lekarz był jeden i miał kilka osób na Cito do ogarnięcia. Godzina 22:03, telefon z diagnoza. Szybka wizyta w luxmedzie, skierowania, do 14go mają pewnie sobie nie pojem i nie pospie. Na zmianę gotowość do działania, radość, łzy, zamykanie się w łazience i płacz. Nie zwlekałem, od razu poszedłem przy pierwszych objawach. Jajko wielkości kurzego, urosło w dosłownie dwa dni.

Kilka dni wcześniej otworzyłem działalność, terapia działa świetnie, pełen motywacji i planów patrzyłem w kolejny dzień.

A teraz nie wiem, czy dożyje do świąt.

#!$%@?. #nowotwory
P.....i - Nowotwór jądra. Lat 26, generalnie zdrowy, od jakiegoś czasu bardziej choro...

źródło: comment_1620151281ZJS3O191yP4Mvw63f6lm2s.jpg

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@wzasadzie muszę opisać to pierwsze badanie, jak się pozbieram. 3 babeczki, dwie takie eleganckie, jedna starsza, ale wszystkie ładne i zadbane, wywiązała się rozmowa kilka razy (bo długo badały, baaaaardzo długo), między innymi wyglądały na zdziwione, że ja nic ( ( ͡º ͜ʖ͡º) ), to w pewnym momencie rzuciłem, że nigdy kobieta mnie tyle czasu nie laskotala po worku XD a tak po za tym, nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@Pawelczi: miałem 5 lat temu, wycięli, przerzut, 4 kursy chemii i jak zdrowy. Zupełnie nic mi teraz nie jest, implantu nie robiłem. Najgorsze dla mnie było po operacji bo przez tydzień ciężko chodzić bo masz pachwinę rozciętą. Jak koledzy wyżej piszą. To najlepszy z raków bo w 99% wyleczalny. Najważniejsze jest szybkie usunięcia jądra z rakiem, potem liczyć że do układu krwionośnego się nie dostał.

Głowa do góry i jak
  • Odpowiedz
@Pawelczi: Jak masz kase to taka operacje zrobisz bez kolejki u urologa. Polecam abys do swoiego planu leczenia dodal sobie konsultacje z kolejnym urologiem, najlepiej kogos spoza luxmedu i „na NFZ”. Najleiej ASAP. Cos mi smierdzi zeby jajko spuchlo w 2 dni od nowotworu.
Skad jestes? We wrocku znam mistrza od takich zadań. Pisz priv jesli jestes zainteresowany. Pamietaj ze zanim dasz sobie uciac jajko to musisz byc pewien, ze
  • Odpowiedz
  • 0
@zwykle_ser dla mnie wykładnia niepełnosprawności jest brak możliwości prowadzenia samochodu. Póki co daje radę, ale mam Octavię, jak stracę mobilność to się zacznie załamanie.

A tak ogólnie to już bredzę, niemożność spania daje się mocno we znaki.
  • Odpowiedz