Aktywne Wpisy
smuteczek2000s +87
Hej,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,
pierogu +17
xD…..
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Anders Behring Breivik - 2 zamachy terrorystyczne, 77 zabitych - 21 lat więzienia
Mariusz Trynkiewicz - Morderstwo 4 chłopców, zapędy pedofilskie - 25 lat więzienia
Jakiś 21 latek który ścigał się nowym samochodem i nieumyślnie zabił 2 osoby? - 24 lata więzienia XD
Sprawiedliwość xD
#usa #bekazpodludzi #heheszki
Komentarz usunięty przez autora
Jennifer Fichter - segz / molestowanie trzech 17-latków - 22 lata więzienia
Ojej, trafiłem kogoś w szyję, umarł, ale ja nie chciałem panie władzo ja tylko sobie strzelałem z łuku ;_;
Teraz rozumiesz czy trzeba bardziej jak dziecku?
Przypadkowo wziął kluczyki, przypadkowo wsiadł do samochodu i przypadkowo pojechał na miasto gdzie przypadkiem o przypadkowej godzinie spodlał swoich ziomków, z którymi przypadkowo zaczął się ścigać?
Beka z was obu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyn bylby dokonany umyślnie takze w przypadku, w ktorym przewidując możliwość zabicia kogoś, podejmujac okreslone działanie zgodził się na podjęcie tego ryzyka
@GFOzon: Trynkiewicz został skazany na poczwórną karę śmierci. Nie została ona wykonana tylko dlatego, że na szybko przeprowadzono w tamtym czasie dużą ilość reform, w wyniku czego chwilowo najwyższą możliwą karą było 25 więzienia. Twoje porównywanie wyroków w różnych systemach prawnych jest kompletnie pozbawione sensu.
Dlatego wlasnie nie ma czegoś takiego jak zabojstwo nieumyslne (bo zabojstwo jest zbrodnia), natomiast skutek w postaci zabicia drugiej osoby jest na tyle znamienny i naganny, ze ustawa przewiduje odrebny typ czynu zabronionego - 'nieumyslne spowodowanie śmierci'
Komentarz usunięty przez autora
Jak jedziesz 160 km/h w miescie to jestes zagrozeniem dla innych ludzi, proste. Jesli ktos jest tak glupi zeby tego nie ogarnac powinien byc izolowany.
jeśli chodzi o nieumyślne spowodowanie:
1)sprawca działał bez zamiaru zabicia człowieka,
2)mimo to ktoś zginął,
3)jest odpowiedni związek przyczynowo-skutkowy między działaniem (zaniechaniem) sprawcy a tą śmiercią
@GFOzon: masz rację, wszyscy powinni otrzymać większe kary
@DiscoKhan: Jak jedziesz z prędkością, która uniemożliwia ci wyhamowanie na czas gdy ktoś legalnie