Wpis z mikrobloga

Wiekszosc nazistów i zbrodniarzy wojennych po IIWŚ - między 4, a 20 lat więzienia
Anders Behring Breivik - 2 zamachy terrorystyczne, 77 zabitych - 21 lat więzienia
Mariusz Trynkiewicz - Morderstwo 4 chłopców, zapędy pedofilskie - 25 lat więzienia

Jakiś 21 latek który ścigał się nowym samochodem i nieumyślnie zabił 2 osoby? - 24 lata więzienia XD
Sprawiedliwość xD
#usa #bekazpodludzi #heheszki
G.....n - Wiekszosc nazistów i zbrodniarzy wojennych po IIWŚ - między 4, a 20 lat wię...

źródło: comment_16200524610HCaiOsANza4RQlclbJpge.jpg

Pobierz
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jakiś 21 latek który ścigał się nowym samochodem i nieumyślnie zabił 2 osoby? - 24 lata więzienia XD

Sprawiedliwość xD

@GFOzon: Gdyby tak skończył ktoś, kogo znasz i jest dla ciebie szczególnie ważny w życiu, też byś stwierdził "XD" myśląc o tym, że "ojojojoj taki młody był niepotrzebnie tak długo"? Może jeszcze wniósłbyś za niego apelację o zmniejszenie wyroku? Dura lex sed lex
  • Odpowiedz
Bada sie, czy przeciętny człowiek w tej sytuacji bylby w stanie wyczuc zagrozenie i czy mozliwe bylo podjecie innej decyzji w danej sytuacji.

@Shyvana: Zamiar i umyślność bada się na podstawie zachowania przeciętnego człowieka?
  • Odpowiedz
jego celem nie było zabicie dwóch osób a fajne spędzenie czasu na mieście

@Lordon: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem sama, czy to trollowanie, żarty czy zwykła zarzutka. Ale całkiem niezłe.
  • Odpowiedz
Ulica/miast to nie tor (nie wiem dokładnie gdzie to było) , samochód też raczej nie wyścigówka. Nieumyślnie to możesz jak Ci pęknie opona i stracisz panowanie. Ścigając się tak powinieneś założyć , że nie ma na to warunków i coś się może przydarzyć.

@cookiemonster26: Tylko że to nie jest definicja czynu umyślnego tylko najwyżej z zamiarem ewentualnym.
  • Odpowiedz
Ulica/miast to nie tor (nie wiem dokładnie gdzie to było) , samochód też raczej nie wyścigówka. Nieumyślnie to możesz jak Ci pęknie opona i stracisz panowanie. Ścigając się tak powinieneś założyć , że nie ma na to warunków i coś się może przydarzyć.

@cookiemonster26: łamanie prawa drogowego to nie umyślne spowodowanie śmierci. Za 55km/h w zabudowanym też byś stwierdził, że to było umyślne?
  • Odpowiedz
@GFOzon w mieście są ludzie, co oznacza że ich zabijesz jadąc 160 km na h z dużym prawdopodobieństwem, jeśli zgadzasz się na takie ryzyko to za to odpowiadasz jak za zabójstwo, mają tu akurat rację.
  • Odpowiedz
@GFOzon: mnie bardziej dziwi w wyroku to, że demoralizacja takiego Breivika czy nazistów jest jednak "trochę" większa niż tego bananowego Oskarka. Fakt jest idiotą, który jedzie 160 po mieście, ale jednak tylko idiotą. Breivik czy naziści to po prostu zbrodniarze. IMO wyrok typu 10-12 lat byłby bardziej sprawiedliwy
  • Odpowiedz