Wpis z mikrobloga

Wiekszosc nazistów i zbrodniarzy wojennych po IIWŚ - między 4, a 20 lat więzienia
Anders Behring Breivik - 2 zamachy terrorystyczne, 77 zabitych - 21 lat więzienia
Mariusz Trynkiewicz - Morderstwo 4 chłopców, zapędy pedofilskie - 25 lat więzienia

Jakiś 21 latek który ścigał się nowym samochodem i nieumyślnie zabił 2 osoby? - 24 lata więzienia XD
Sprawiedliwość xD
#usa #bekazpodludzi #heheszki
Pobierz
źródło: comment_16200524610HCaiOsANza4RQlclbJpge.jpg
  • 147
@DiscoKhan: Tu nie chodzi o polszczyzne. Masz przykład z naszego podwórka - znany wypadek na Sokratesa w Wawie -
"...odpowiada nie za spowodowanie wypadku ze skutkiem śmiertelnym, ale za zabójstwo drogowe. Według prokuratora sprawca umyślnie naruszył zasady bezpieczeństwa w ruchu lądowym „całkowicie je ignorując”, przyśpieszając po każdym ruszeniu ze świateł.
...Prokuratura Rejonowa Warszawa-Żoliborz uznała, że Krystian O. jadąc w taki sposób w rejonie przejścia dla pieszych musiał przewidywać możliwość zabicia człowieka
@GFOzon To oczywiste, że Breivik i Trynkiewicz powinni dostać znacznie większe wyroki, być może kara śmierci byłaby tutaj najbardziej adekwatna.

Sprawa tego gościa jest trudna, aczkolwiek ciężko mówić o nieumyślnym spowodowaniu śmierci. Skoro on ma 21 lat to chyba można założyć, że zna podstawy fizyki i zasady bezpieczeństwa w ruchu drogowym. 160 km/h i ściganie się po mieście to prawie gwarantowane zabicie jakiegoś przechodnia na miejscu, to nie jest 13 latek, który
@cookiemonster26: fajnie... Tylko tak próbuje to sprzedać prokurator, pokaż mi czy w wyroku kwalifikacja przestępstwa będzie identyczna. To raz. Dwa, zupełnie co innego gdy mówimy o doświadczonym kierowcy a o młodziku który podjarany autem jeździ jak kompletny idiota. Nie widzisz różnicy w błędzie - niezaprzeczalnie olbrzymim - gdzie w jednej sytuacji jest amator a w drugiej... Dla uproszczenia powiedzmy że profesjonalista? W obu przypadkach kara powinna być surowa ale czy taka
Wiekszosc nazistów i zbrodniarzy wojennych po IIWŚ - między 4, a 20 lat więzienia

a niektórzy czapa. Biorąc pod uwagę, że to były czasy wojny, gdzie z ludzi wyłażą najgorsze instynkty - niespecjalnie dziwi.

Anders Behring Breivik - 2 zamachy terrorystyczne, 77 zabitych - 21 lat więzienia

I myślisz że po 22 latach wyjdzie? Dobre...

Mariusz Trynkiewicz - Morderstwo 4 chłopców, zapędy pedofilskie - 25 lat więzienia

Koncertowo #!$%@? transformacja systemu prawnego.

@GFOzon: Breivik dostał 21 lat z możliwością nieograniczonego przedłużenia wyroku, jeśli nadal będzie uznawany za zagrożenie dla społeczeństwa, bo w NO to max co może dostać, a szatan z Piotrkowa dostał zamianę krzesła na 25 lat
@GFOzon: miałem dzisiaj te same myśli jak o tym przeczytałem. Nie jest mi go specjalnie szkoda, jego głupota zabiła 2 niewinnych ludzi, ale razi mnie ta niesprawiedliwość. Piepszeni zbrodniarze wojenni mordujący setki ludzi własnymi rękami często tyle nie dostali. Ba, część z nich zostaje na wysokich państwowych stanowiskach. Pieniądze i znajomości wciąż są ponad systemem sądownictwa.
Ulica/miast to nie tor (nie wiem dokładnie gdzie to było) , samochód też raczej nie wyścigówka. Nieumyślnie to możesz jak Ci pęknie opona i stracisz panowanie. Ścigając się tak powinieneś założyć , że nie ma na to warunków i coś się może przydarzyć.

@cookiemonster26: Dziękuję Ci za piękne wytłumaczenie imbecylom umyślność tego zachowania oraz idąc o krok dalej - dlaczego kierowca dopuścił się zabójstwa w tym przypadku. Nawet małpa z IQ