Wpis z mikrobloga

Cześć programowe świry z #python
Jaki polecacie kurs online, żeby nauczyć się podstaw?

Zacząłem jeden na udemy, ale wygląda to tak:
- ziomek przedstawia wszystko przez godzinę gdzie ja nie robię żadnych przykładów tylko mam oglądać - przelatuje przez wszystkie listy, słowniki, tuple itd.
- po godzinie mam coś zrobić w bardziej zaawansowany sposób niż miał w przykładach, a przez to ile poruszył tematów nie kojarzę już podstaw xD

Wolałbym bardziej taki kurs gdzie jest coś przedstawiane i od razu mam do zrobienia parę "zadań" z tym związanych niż słuchanie jak w szkole.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Beniznesmen: https://docs.python.org/3/tutorial/ i sobie eksperymentuj z przykładami, a jak skończysz to wymyśl jakiś projekt mały czy coś i rób tak długo, aż zrozumiesz, że (prawie) wszystko jest już gdzieś wyjaśnione na stack overflow, tylko potrzeba wystarczająco dużo czasu żeby to znaleźć i zmusić do działania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Beniznesmen: jestem na 15 dniu bo już mi się nie chce teraz uczyć odkąd kupiłem nowego xboxa :D ale w końcu jakiś kurs w którym zacząłem ogarniać programowanie :) ja to bardziej pisanie skryptów niż bycie programista bo mam już dobra pracę z innej dziedziny it
  • Odpowiedz