Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?

Dlaczego Polskie władze od rozpadu komunizmu 26 grudnia 1991, a trochę się tych partii przez parlament przewinęło, nie skończy z popularyzacją komunistycznych monumentów zbudowanych w czasach ZSRR ( w czasach największego smrodu komunistycznego w Polsce) na terenie Polski.

Pierwszymi rzeczami które już po 1991 powinny zniknąć z terenu Rzeczpospolitej Polskiej

# To zburzenie Pałacu Kultury ( Dar stalina, tego samego stalina który zamordował Polskich oficerów w lasach Katyńskich, i tego samego stalina który po przejęciu władzy w 1945 roku mordował z o wiele większą brutalnością żołnierzy AK od samych nazistów, sybir zastępował w ZSRR krematoria)

# Akademii, uczelni zbudowanych w czasach ZSRR na poczet kształcenia obywateli RP w duchu radzieckim chyba wszyscy wiecie jaką uczelnię Wojskową zbudowaną przez Stalina dla Polski (Data założenia 22 marca 1951)

Czy mając w przyszłości budować IV RP wolną od komuszego, wstrętnego, zwierzęcego smrodu powinniśmy zrobić porządek z monumentami okupacji poprzedniego wieku ? Dzisiaj widzę że się dużo mówi o tym jaki ten komunizm był zły i okropny, ale nikt się nie bierze w Polsce za czystki historyczne które w naszym kraju po zwierzętach komunistycznych pozostały.

PS. Oczekuję jasnych i klarownych odpowiedzi. Nie usuwajcie mojego postu, podejmijcie ze mną dyskusję. Nikogo nie obrażam, komunizm był gorszy od okupacji Niemieckiej to są fakty.

#polityka #komunizm
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@printHelloWorld: no to na listę do wyburzyc "1000 szkół na tysiąclecie", pewnie większość ratuszy - w końcu zbudowane pewnie pod zaborami dla obcej władzy i mogę tak wyliczać bez końca...
  • Odpowiedz
@Captcha--: jeżeli wymagałoby to poświęcenia czasu, pieniędzt, pracy zdecydował bym się na zburzenie wszystkiego co powstało z inicjatywy kc w Moskwie na terenie Polski. Wątpię czy budowla przedszkoli było decydowanie w Moskwie najwyższym szczeblu władzy
  • Odpowiedz
@stan-tookie-1: nie mam.na myśli rzeczy takich jak przedszkola, drogi, przystanki PKS,mam na myśli te monumenty których budowla na terenie Polski została zorganizowana i zaimplementowana w państwie rad, w pewnych celach tj. indoktrynacja narodu polskiego
  • Odpowiedz
@TakiseWatykaniak: Pisze o po raz kolejny, nie mam na myśli takich rzeczy jak przedszkola, przystanki PKS ale Te Powtarzam po raz kolejny te budynki, monumenty powstała w czasach ZSRR na Polecenie władz w Moskwie, w celu przeprowadzenia indoktrynacji Polskiej ludności której władza Moskwy została narzucona siłą !!!

Czy teraz dotarło ?
  • Odpowiedz
@TakiseWatykaniak: Tak patrzę co tam wyszczekujesz w swoich postach zielonko, i powiem ci tylko tyle mam wielką nadzieję (i tu się powstrzymam bo nie chcę dostać perma) xD

Lewactwo to choroba i to dosyć poważne schorzenie współczuję ale trzymam za ciebie kciuki.
  • Odpowiedz
@stan-tookie-1: Symbolami tamtych czasów z którymi wygraliśmy są nagrania, zdjęcia pamiętniki. Masz wiele dokumentów, książek które opisują zbrodnie wojenny popełniane od 17 września 1939 na narodzie Polskim przez ścierwo komusze z państwa rad. Coś więcej ci potrzeba, sądzę że jeśli potrafisz czytać to nie.
  • Odpowiedz
@stan-tookie-1:

Gdybyś był chociaż trochę oczytany, inteligentny wiedział byś o ile potrafisz czytać że plan zburzenia Muzeum, bo tak to się dzisiaj nazywa muzeum, tak muzeum był już przygotowany przez władz komunistyczne , którzy zmierzali do likwidacji lub przynajmniej ograniczenia działalności Muzeum i wykorzystania jego terenów oraz obiektów na cele przemysłowe, rolnicze oraz mieszkaniowe.

Gdybym bym decydentem zburzył bym to i na miejsce obozy zaprojektował i wdrożył w zycie implementacji
  • Odpowiedz
@stan-tookie-1: Pragnę wam wsadzić do waszych umysłów tylko jedną rzecz, jeśli w sposób prawdziwy, rzeczowy i konsekwentny chcemy zbudować IV RP musimy się pozbyć reliktów przeszłości, wszystko co powstawało przez autorytarne rządy stalina w czasie RP na terytorium dzisiejszej Polski, trzeba zrównać z ziemią.

Pragnę ci tylko przypomnieć że krematoria powstały za czasów II RP, ja piszę o likwidacji komunistycznych reliktów z czasów III RP, a to jest znacząca różnica
  • Odpowiedz