Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?

Dlaczego Polskie władze od rozpadu komunizmu 26 grudnia 1991, a trochę się tych partii przez parlament przewinęło, nie skończy z popularyzacją komunistycznych monumentów zbudowanych w czasach ZSRR ( w czasach największego smrodu komunistycznego w Polsce) na terenie Polski.

Pierwszymi rzeczami które już po 1991 powinny zniknąć z terenu Rzeczpospolitej Polskiej

# To zburzenie Pałacu Kultury ( Dar stalina, tego samego stalina który zamordował Polskich oficerów w lasach Katyńskich, i tego samego stalina który po przejęciu władzy w 1945 roku mordował z o wiele większą brutalnością żołnierzy AK od samych nazistów, sybir zastępował w ZSRR krematoria)

# Akademii, uczelni zbudowanych w czasach ZSRR na poczet kształcenia obywateli RP w duchu radzieckim chyba wszyscy wiecie jaką uczelnię Wojskową zbudowaną przez Stalina dla Polski (Data założenia 22 marca 1951)

Czy mając w przyszłości budować IV RP wolną od komuszego, wstrętnego, zwierzęcego smrodu powinniśmy zrobić porządek z monumentami okupacji poprzedniego wieku ? Dzisiaj widzę że się dużo mówi o tym jaki ten komunizm był zły i okropny, ale nikt się nie bierze w Polsce za czystki historyczne które w naszym kraju po zwierzętach komunistycznych pozostały.

PS. Oczekuję jasnych i klarownych odpowiedzi. Nie usuwajcie mojego postu, podejmijcie ze mną dyskusję. Nikogo nie obrażam, komunizm był gorszy od okupacji Niemieckiej to są fakty.

#polityka #komunizm
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@printHelloWorld widzę co piszesz, Ale nie rozumiem czemu to jest wymóg. Zniszczenie tego co było. Jak dla mnie to możemy zbudować nowy kraj jak Auschwitz i pałac kultury nie są wyburzone.
Wręcz bym powiedział że takie bezmyślne kasowanie wszystkiego co było to duży błąd i wielu rzeczy potem się nie odzyska po takich spontanicznych demolkach.
  • Odpowiedz
@TakiseWatykaniak:
Co ma prawo, system i kraj do historii oprócz tego że relikty okupanta zostały na terytorium kraju tylko i wyłącznie z powodu powtórnego wyzwolenia okupacyjnego ? twoja logika ma zerową wiarygodność, jesteś trollem ? jeśli tak to jesteś bardzo dobrym lewicowym trollem (wnioskuję że lewicowym to widzę twoje wpisy).

nie ma powodu by to niszczyć

od kilku wpisów piszę że głównym powodem aby zniszczyć te relikty przeszłości jest właśnie
  • Odpowiedz