Wpis z mikrobloga

@waro: Stwierdzenie, że każdy może żyć zdrowo bez mięsa jest wysoce błędne. Zdaj sobie sprawę, że jedzenie to nie tylko mikro i makro elementy. Skład całego mikrobiomu człowieka zależy od w dużej mierze od diety.
Poza tym, co gdyby tak szanować wybory innych i nie stawiać się na piedestale bo jesz sałatę?
  • Odpowiedz
@waro: Ja się tylko zastanawiam co z tymi zwierzętami się stanie jak (zakładając) ludzkość przestanie jeść mięso? Wypuszczą na wolność? Przecież na wolności to albo drapieżniki się rozmnożą albo te zwierzęta się rozpanoszą do tego stopnia, że będzie trudne ich pozbycie się.

Pewne zwierzęta nie mają innego przeznaczenia jak bycie zjedzonym.

To zabawne...nagle obudziliśmy się że zwierzęta też mogą czuć ale w konsekwencji możemy tylko pogorszyć ich los rezygnując z
  • Odpowiedz
@waro: rośliny w badaniach pokazują inteligencję, pamięć oraz pomagają innym roślinom swojego gatunku. zabijacie rośliny tylko dlatego że wolniej uciekają.
  • Odpowiedz
@waro: ja bardzo lubie smak mięsa ale od jakiegos czasu odchodzę powoli od jego jedzenia. Na razie zrezygnowałam z ryb i owoców morza w 100 procentach, z wołowiny i wieprzowiny. Został drób- powoli uczę sie jeść i komponować posiłki zeby jakos to wyglądało (jestem picky eaterem wiec jest mi zwyczajnie ciężko jesli chodzi o niektóre smaki i tekstury). Co ciekawe osoba, ktora zainicjowała to w naszym domu jest moj niebieski.
  • Odpowiedz
@waro: Może mają ale jakoś ludzi na co dzień nie zachowują się moralnie wobec innych ludzi i nikt nie robi kampanii na ten temat. Mnie bardziej boli brak moralności wobec innych ludzi niż wobec zwierząt.
  • Odpowiedz
rośliny w badaniach pokazują inteligencję, pamięć oraz pomagają innym roślinom swojego gatunku

@prewenaza: i co do tego jeszcze? Może wpadają w depresję i aportują na zawołanie?
  • Odpowiedz
@waro moralna rację to od zawsze i na zawsze ma natura. Człowiek się wspiął na szczyt tej drabiny i nie miał z góry wygranej pozycji bo na początku praktycznie nie miał szans. Wykorzystywanie swojej pozycji do przetrwania to coś złego? Myślisz, że gdyby ludzki gatunek był tylko roślinożerny to byś mógł na wykopie mieć bordo? Z naturalnego (przyrodniczego) punktu widzenia to weganizm nie jest naturalny co biologicznie można odczytać jako chorobę.
  • Odpowiedz