Aktywne Wpisy

Po tej aferze #kpo coraz bardziej zaczynam nienawidzieć bogatych ludzi. Wszystko jest ustawione od początku na dzielenie ludzi na klasy; zwycięzców i roboli - zaczyna się od szkoły. Dzieci ładniejsze i bogatsze są bardziej lubiane przez nauczycielki. Te z prywatnych szkół jak demokratyczna, walfdorska itp. uczą się tego co je "jara" od początku. Przez co siłą rzeczy mają wiele lat doświadczenia w jednej dziedznie. Kiedy te z biedoty uczą się

źródło: 1754982891813
Pobierz

Nawiązując do tego wpisu https://www.wykop.pl/wpis/56809433/pacjent-sora-2x9-manetka-odpowiadajaca-za-przednia/
Ustawiłem przednia przerzutkę, by tył pracował na całym zakresie - 1 bez trymowania.
Tylko pojawił się drugi problem dodam, że nie ruszałem tylnej przerzutki.
Mianowicie wcześniej podczas mocnego wciśnięcia małej dźwigni łańcuch spadał mi o 2-3 zębatki w dół (na mniejszą ilość zębów) teraz to zniknęło i przeskakuje tylko o jedną, równocześnie po mocnym wciśnięciu dużej klamki łańcuch przerzuca się o 2-3 zębatki wyżej czyli jest git
Nie wiem jak sobie z tym poradzić i proszę o radę, pozdro
@marausz: No nie możliwe właśnie, bo daje rękę uciąć, że w dół szło o dwa. Dziewczyna też ma tego tribanka i przeskakuje w dół o dwa. No chyba, ze juz mi się coś w głowie uroiło :p
Być może pomyliło Ci się z przednią przerzutką. Tam jak maksymalnie naciągniesz linkę to można manetką zrobić jednym ruchem dwa kliknięcia i łańcuch spada na niższą zębatkę. Jedno kliknięcie tylko trymuje.
źródło: comment_1619717182bm7XLYVDJIDN3rsMjmv6Hh.jpg
PobierzNo i nie miałbym ręki ( ͡° ͜ʖ ͡°) mój błąd, macie racje.
@mmichal: @marausz @albin88
Bo widziałem filmik ze 3 ruchami można przejść od najmniejszej zębatki do największej czyli 3x3=9