Aktywne Wpisy
heksengerg +63
cyconiusz +46
Muszynianka to jest nadwoda.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
Gotowi do szczepienia się co roku?
Zgodnie ze zgodą UE, zaświadczenie będzie ważne nie dłużej jak 12 miesięcy.
miał być #szur a #teoriespiskowe odnośnie #covid19 znów prawdziwe
#pandemia #koronawirus? Czy raczej polityka.
covidianie we wrzesniu 2020: hehe paszporty, weź załóż czapeczke foliową i idź do Gatesa
covidianie w maju 2021: co nie masz paszportu? hehe ale szur, na spotkanie płaskiej ziemi idz i filmy z żółtymi napisami włącz
K---a jak ja takimi baranami gardze
tak tylko zaznaczę, że chodzi o to, że te certyfikaty mają zniknąć po maksymalnie 12 miesiącach, a nie że będzie trzeba je odświeżać jak paszporty. Tylko ciężko mi w to uwierzyć, że się z nich wycofają XD
Jak myślisz, na jakieś zasadzie będą dawać nowe? Na zasadzie oświadczenia o stanie zdrowia, czy kolejnej dawce, która odnowi certyfikat na kolejne 12 miesięcy?
"Tylko ciężko mi w to uwierzyć, że się z nich wycofają XD" ja stawiam, że zaczną w to wciągać system medyczny, będzie KARTA ZDROWIA, a tam dane wrażliwe o obywatelu.
Dwa lata temu w lutym, jakbym Ci powiedział o wirusie, który rozprzestrzenia się szybciej niż grypa, ma o wiele większą śmiercionośność, to pewnie popukałbyś się w głowę.
Rok temu, jak wybuchła pandemia, większość ludzi myślała, że pewnie pół roku się z tym pomęczymy i tyle, a tutaj pomimo szczepień, nadal mamy taki niemały problem, w który oczywiście większość społeczeństwa nie wierzy...
W sumie drugi argument jest taki,
@hiperchimera: Możesz być w szoku jak odkryjesz Internetowe Konto Pacjenta, szurku.
bo tak to powinno wyglądać. Izolacja podatnych, zalecenia dla pozostałych. Europa wybrała jednak drogę kilku lat pandemii i niszczenia gospodarki. Przy okazji robiąc lukratywne biznesy.
PS. serio porównałeś właśnie covid, gdzie większość przechodzi bez objawów lub ma je szczątkowe do cholerny czy malarii? ( ಠ_ಠ)
do IKP masz dostęp Ty a nie wszyscy święci, żeby sprawdzić czy masz szczepienie.
Poza tym mówię o powszechnym dostępnie do takiej bazy czy karty chipowej z informacjami.
@hiperchimera: lukratywne biznesy w c--j, cały transport stoi, wszystko co z importu poszło do góry, no faktycznie. Co do obrania drogi w Europie - byli tacy, co robili na przekór, a potem przepraszali swój naród, że ponieśli klęske, UK przecież zamknęło tylko emerytów, jak u
@hiperchimera: Może są, może nie ma. Np. U mnie nie ma.
nie pisałem o branżach, bo to jest dla mnie GOSPODARKA, która właśnie stoi a za chwilę będzie leżeć...
mówię o wałkach personalnych typu Szumi
Bo jak takie osobniki jak @ParryHotter: chcą na złość maksymalnie utrudnić życie (czystą polską manierą) innym, to zrobią system dostępny dla każdego zainteresowanego (firmy, nie osoby) .