Wpis z mikrobloga

@programista_z_singapuru: prawica przeprowadza ataki terrorystyczne - nie konkretna ideologia, religia czy sekta a PRAWICA xD

Przecież ten człowiek ma jakieś urojenia, jest tak zaślepiony nienawiścią do osób o przeciwnych poglądach, że będzie ich oskarżać nawet o głód w Mezopotamii 3 tysiące lat temu xD
  • Odpowiedz
@programista_z_singapuru: Robisz kardynalny błąd jak na manipulanta - linkujesz do wypowiedzi. Z której wynika jasno, że @eoneon miał na myśli kraje Zachodu i posiłkuje się danymi z krajami Zachodu. W których zdecydowanie więcej zamachów robią miejscowi prawicowi ekstremiści niż muzułmańscy imigranci.

W ostatnim miesiącu (jest teraz Ramadan, czyli z reguły mniej zamachów) doszło do 156 ataków islamskich w 22 krajach w których zginęło 704 osób, a 1008 zostało rannych.

Ile
  • Odpowiedz
@Andreth Masz źródła do artykułów, oraz opisane sytuacje. Sprawdź je zanim zaczniesz chronić swojego guru w sposób bezprecedensowy. Wiadomo, że przypisanie słowa Prawicy oraz uogólnienia pojęcia w dokonywaniu zamachów (nie podanie lokalizacji) nie jest manipulacją( ͡° ͜ʖ ͡°). Z tym tekstem, to do swoich baizuo.
  • Odpowiedz
@programista_z_singapuru: w ramadan przecież jest zawsze więcej zamachów....
@OpresjaWsteczna: przecież wiele organizacji skrajnie prawicowych też odwołuje się mocno do religii chrześcijańskiej- nie twierdzę, że prawidłowo. Ale tak świat islamu to co innego - w większości krajów nie ma poczucia narodowego itd jak w europie więc to religia jest po prostu używana jako tem wyznacznik ideologiczny na pierwszym miejscu. Są wyjątki typu Turcja gdzie najsilniejsze organizacje powiedzmy terrorystyczne typu
  • Odpowiedz
@Olbor: Są kraje w których ataki podczas ramadanu są ściśle krytykowane, oraz te w których te statystyki są większe. Mówię tutaj o krajach muzułmańskich, nie muzułmanach w Europie.
  • Odpowiedz
@Andreth: Wyodrębnił statystyki z określonego regionu, pomijając najbardziej aktywny z którego często przyjeżdżają do Europy i napisał, że prawica dokonuje więcej zamachów. Aż tak ślepo? W ostatnim tygodniu zanotowano 45 ataków w tym 190 osób zostało zabitych. Proszę skonfrontuj statystkę swojego guru i podlinkuj prawicowe ataki z poprzedniego tygodnia, które będą większością tej statystyki.
  • Odpowiedz
@AliShaheedMuhammad: Większość prawicowych ekstremistów wierzy raczej w teorie spiskowe, a nie religie. W dodatku mam namyśli manipulacyjne przedstawianie błędnych faktów. Muzułmanie często wybierają partie lewicowe, bo są pro imigracyjne. Checkmate.

@kuna999: Stwierdził, że prawica dokonuje więcej zamachów (czyli ogólnie na całym świecie, bo nie me lokalizacji) i wrzucił statystykę z jakiejś części europy/usa pomijając najaktywniejsze regiony z których często ludzie emigrują do strefy Shengen.
  • Odpowiedz
@programista_z_singapuru: Takie statystyki są bardzo wygodne bo USA nie ma problemu z ekstremizmem muzułmańskim. A nie mają tego problemu tylko i wyłącznie dlatego, że tych ludzi po prostu do siebie nie wpuszczają.

To co należy liczyć to statystyki pokazujące różnicę procetową zamachów(i nie tylko zamachów a generalnie przestępstw) między ludnością lokalną z podziałem na rasy a napływową(z podziałem na grupy na przykład osobno liczyć emigrantów z Chin a osobno z Afryki).

Innymi
  • Odpowiedz
@kuna999: Dokładnie, też nie wiem w jaki sposób miałbym określić zamach "prawicowy". Ten atak z Nowej Zelandii (tj. Brenton Tarrant) też de facto, określał siebie jako ateistę czy agnostyka. I jego celem było przyspieszenie i zabranie broni oraz zwrócenie uwagi na problem imigracji. Z racji tego, że korzystamy z amerykańskich serwisów czy posiłkujemy się Google, który manipuluje algorytmami (wystarczy wpisać choćby Hunter Biden leak w duckduckgo, żeby zobaczyć w jaki
p.....u - @kuna999: Dokładnie, też nie wiem w jaki sposób miałbym określić zamach "pr...

źródło: comment_1619524172GMhu572kj2aNCRcGS3YsX5.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@programista_z_singapuru: Ty nie wiesz i ja też nie wiem jak określić zamach jako prawicowy. Ale oni wiedzą. Więc "zamachem prawicowym" jest każdy zamach który jest niemożliwy do klasyfikacji jako "muzułmański" albo "lewicowy" z różnych powodów. Na przykład zamachowiec krzyczał "Allahu akbar" albo miał na sobie symbole antify. W pozostałych przypadkach zamach może być śmiało wliczony do prawicowego ekstremizmu.

Dam Ci jeden przykład który mocno odczułem na swojej skórze jak próbuje
  • Odpowiedz