Wpis z mikrobloga

@frow: Parę dni temu miałem taką sytuacje: wchodzę do windy i słyszę, że ktos wchodzi do klatki, to cyk machnąłem ręką i okazało sie, że ładna dziewczyna, na mój widok mówi: O zatrzymał pan dla mnie windę, ja tak, czy cos w tym dziwnego ? a ona, że miała ostatnio sytuacje kiedy czekała na parterze na winde i cos patrzyła w telefonie, nagle jakaś baba się obok niej pojawiła drzwi
  • Odpowiedz
miała ostatnio sytuacje kiedy czekała na parterze na winde i cos patrzyła w telefonie, nagle jakaś baba się obok niej pojawiła drzwi od windy sie otworzyły baba wsiadła a kiedy ona chciała wejśc to jej ta baba powiedziała, że covid i jeździmy pojedyńczo, pa pa dowidzenia i pojechała,

@neoklasyk: miałem podobnie, z tym, ze to ja się pojawiłem z nienacka, a baba która weszła do windy przede mną wysiadła i
  • Odpowiedz
@frow: @frow: Pamiętam jak kiedyś wsiadłem z kimś do windy, gdy zaczęła się zamykać zauważyłem osobę która do niej biegnie, więc odruchowo zacząłem n---------ć w przycisk otwierania drzwi. Niestety nic to nie dało i winda pojechała w górę. Osoba która była ze mną w windzie zaczęła nerwowo chichotać i szybko wysiadła, dopiero potem się zorientowałem ze n-----------m w przycisk zamykania drzwi ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@frow: pamiętam jak w akademiku była możliwość zatrzymania windy przed piętrem i ruszenie od razu bez szansy na otworzenie drzwi. wtedy to za każdym razem jak widzieliśmy, że ktoś czeka na winde, to hamulec nożny przed pietrem a później normalnie ruszenie z pominięciem piętra
  • Odpowiedz
@frow mam takiego znajomego przegrywa co jak chodzi do windy to klika piętro i staje tyłem do drzwi przy przeciwległej scianie z sluchawkami w uszach i grzebie w telefonie, pytam go czemu tak a on ze aby unikac sytuacji ze musi komuś przytrzymać drzwi ()
  • Odpowiedz
To trzeba być spierdoxem jakimś, ja tam jak ktoś biegnie, to wkładam nogę między drzwi. Wpada taki ktoś, dziękuję, uśmiechnie się i #czujedobrzeczlowiek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kleopatrixx: najgorzej jak chce sie nacisnąć przycisk do otwierania drzwi ale jest już za późno i drzwi się zamykają i jest ten ułamek sekundy kontaktu wzrokowego w szparze w drzwiach gdy ta druga osoba myśli że naciskasz
  • Odpowiedz
  • 6
@a665321 moj kolega robi odwrotnie, naciska przycisk zamknięcia a minę robi zdziwioną jakby naciskał guzik otwarcia i on nie chciał działać xD
  • Odpowiedz