Wpis z mikrobloga

@MojaPieknaRoslineczko: ale co się ma z dziecka? Czyli dzieci robi się tylko po to, żeby coś z niego mieć i coś po sobie pozostawić?

Gdzie ja napisałam, że cos z dziecka trzeba mieć? Chodzi Ci o komentarz, że jak wyrzucisz pieniądze, to nic z tego nie masz, a jak wydasz je na dziecko, to masz? Ziomek, obudź się xd nie chodziło mi o nie wiemnjakie korzyści, ale sam fakt że masz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Turyferariusz: a co po sobie zostawisz mając dziecko? To dziecko? Uuuu mało kto tyle po sobie pozostawił, zwłaszcza w Indiach czy Bangladeszu. Powinny być za to pomniki XD
  • 0
@zwk-: chcesz tak postrzegać świat - super. Ktoś inny widzi to inaczej, szczególnie kobiety. A to że byłbyś super ojcem to może i prawda, uznaj to za komplement. Kobiety widza życie tak a nie inaczej, pewnie jesteś ogarnięty życiowo i zabawny no i byś się nadawał. Nie wiem co ci tu uwłacza.
  • 1
@zwk-: Jak jesteś taki pragmatyczny i konkretny to co robisz na wykopie marnując godziny swojego ograniczonego żywota na ziemi?
Z punktu biologicznego marnujesz swoje zasoby na coś bezużytecznego.

Wychowanie dziecka to też jakiś etap w dorosłym życiu który może ciebie nauczyć wiele rzeczy a niektórym nawet daje nowy sens życia.
Po co inaczej żyć? Dla czego czy kogo jak nie masz potomstwa?
  • 0
@Vakabayaschi: no nie ma zmiłuj. Powiem tak. My grzecznie czekamy, aż syn urośnie do poziomu tak dużego dziecka, żeby go po prostu zostawić u dziadków i mieć ot, choćby wolny weekend. Albo jeden dzień. Póki co mamy od niego wolne, jak jesteśmy w pracy (i to już duży plus, że możemy do tejże pracy chodzić).
Ale mnie się rodzicielstwo sumarycznie podoba. I chciałbym, żeby moje dzieci miały lepiej, niż miałem ja
  • 0
@bigos555: To dla jakiego innego powodu żyjesz?
Dzieci w przeciwieństwie do większości innych rzeczy nie przemijają gdyż zazwyczaj żyją dłużej od swych rodziców.
To dla jakiego innego powodu żyjesz?

@m0rgi: chce zbudować największego Jezusa z muszelek.

ie do większości innych rzeczy nie przemijają

@m0rgi: Większość rzeczy przemija wolniej niż dzieci. Choćby komórka na kartofle
@m0rgi: nie uważam się jakiś za wielkiego pragmatyka. Z punktu biologicznego moje istnienie bądź nie nic wnosi do całości. Powodów do życia możesz znaleźć sobie wiele bądź żadnego, ich waga ostatecznie jest taka sama, czyli znikoma.