Wpis z mikrobloga

@mattz_: nie mam pojęcia po co, na pewno z wpadki jestem, ale ja się na ten świat nie prosiłem. Nie, że idę się zaraz zabić. Jednak więcej złego robią te osoby co mówią: „czas na dziecko”, „swoje to pokochasz, to zupełnie inaczej”, „kto poda szklankę wody na starość”. Płodzenie potomstwa jest czysto biologiczną potrzebą, po co dodawać bajki o poczuciu spełnienia itp.?
Płodzenie potomstwa jest czysto biologiczną potrzebą, po co dodawać bajki o poczuciu spełnienia itp.?

@zwk-: nie do końca. Jesz tylko z potrzeby biologicznej? No nie bo możesz gotować z pasji lub lubisz dobrze zjeść mimo że potrzeba biologiczna jest spełniona. Człowiek jest trochę bardziej złożony - dowodem na to jest że piszemy pod jakimś średnim memem mimo że jesteśmy jakimiś randomami dla siebie bo czujemy taka potrzebę - nie jest to
@BoJaProszePaniMamTuPrimasorta: Przecież ja ci nic nie kazałem. Nie jest to jedyna możliwość. Nie rozpatruję tego jedynie jako majątek w sensie materialnym. Chciałbym przekazać dzieciom coś więcej niż pare groszy na balowanie. Chodzi o pewne wartości, poczucie dumy, szacunku. Chciałbym aby mój życiorys mógł być dla nich jakimś kierunkowskazem na skrzyżowaniu drogi życia. Może i romantyzuję temat, trudno. Ja po prostu od zawsze lubiłem dzieci, i dla mnie wychowywanie i inwestowanie w